Răsturnare de situație. Dacian Cioloș a făcut un anunț surprinzător cu privire la poziția de Prefect al Capitalei, funcție publică ce revine partidului pe care îl conduce, în urma negocierilor purtate în interiorul coaliției aflate la guvernare.

Anunțul actualului prefect, Traian Berbeceanu, care a renunțat la funcție, se poate dovedi prematur.

Răsturnare de situație. Dacian Cioloș vorbește despre continuitate

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, susţine că pentru funcţia de prefect este urmărită în primul rând “competenţa şi asumarea unor obiective, respectul pentru muncă şi empatia”.

“Am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din coaliţia de guvernare.

Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.

El subliniază că în “funcţii publice cu o responsabilitate mare” trebuie “să fie oameni competenţi, care au demonstrat că ştiu ce au de făcut şi e nevoie de multe ori şi de continuitate”.

”Nu avem în vedere doar criterii de partid”

“Lăsând gluma la o parte, situaţia în care ne aflăm presupune ca în funcţii publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenţi, care au demonstrat că ştiu ce au de făcut şi e nevoie de multe ori şi de continuitate.

Chiar dacă numirea în funcţia de prefect la Bucureşti revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competenţa şi asumarea unor obiective, respectul pentru muncă şi empatia”, precizează Cioloş.

Conform negocierilor din coaliţia de guvernare, funcţia de prefect al municipiului Bucureşti a revenit PLUS.

Berbeceanu a anunțat că pleacă

Marţi, Traian Berbeceanu, numit prefect al Capitalei anul trecut de către PNL, a scris pe Facebook că “revocarea din funcţia de prefect al municipiului Bucureşti, ca şi numirea, de altfel, sunt decizii politice, fireşti”.

“Am acceptat această funcţie în urmă cu trei luni, cu multă bună-credinţă, într-o perioadă deosebit de complicată.

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aş fi făcut faţă fără ajutorul vostru, al bucureştenilor, în primul rând, dar şi cu sprijinul total al colegilor din Prefectură şi al colaboratorilor din toate instituţiile”, a precizat Berbeceanu.

El şi-a exprimat dorinţa ca “viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR PLUS, să fie unul dedicat total cetăţenilor municipiului Bucureşti, să fie o persoană care să respecte şi să aplice legea, dincolo de orice fel de interese”, “să facă numai lucruri bune”.