Rareș Bogdan, despre alegerea lui Tătaru în fruntea PNL Vaslui: L-ar bate și pe Klaus Iohannis

Potrivit lui Rareș Bogdan cei care îl contestă pe Nelu Tătaru sunt inconsțienți. Europarlamentarul a mai declarat, în cadrul unei intervenții telefonice la România TV, că dacă Ludovic Orban, Klaus Iohannis sau Florin Cîțu ar candida împotriva lui Nelu Tătaru, toți ar pierde.

„Suntem un partid la putere, miza e uriașă și e normal ca bătălia să fie mai încrâncenată. La Timișoara, colegii care au venit din Lugoj pot să participe la alegerile județene, dar la cele municipale din Timișoara, nu. La Vaslui, dacă vor candida Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Florin Cîțu și Rareș Bogdan împotriva lui Nelu Tătaru, pierd toți patru. Dacă oamenii cu cea mai mare credibilitate în PNL candidează, pierdem în fața lui Nelu Tătaru…

Să-l contești pe Nelu Tătaru, care a fost omul care a dus greul în fața pandemiei, acasă la el, trebuie să fii inconștient. Eu îi salut pe colegii mei de la Bârlad, dar ce să contești la Nelu Tătaru, a câștigat cu un scor zdrobitor. A luat 340 de voturi, cel de pe locul 2 doar 40, iar al treilea 15. Dacă eu candidez lângă Florin Cîțu, Robert Sighiartău și Emil Boc, nu putem să-l batem pe Nelu Tătaru la Vaslui“, a precizat, la România TV, Rareș Bogdan.

Marius Arcăleanu lansează acuzații extrem de grave la adresa lui Tătaru

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei municipale a PNL Vaslui, Marius Arcăleanu se arată complet nemulțumit de modul în care alegerile din PNL Vaslui au avut loc.

Mai exact, acesta a declarat, după alegerea lui Nelu Tătaru în funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene liberale, că scrutinul a fost fraudat de fostul ministru al Sănătăţii, “cu girul prim-ministrului Florin Cîţu”.

În acest context, liberalul a precizat că va contesta aceste alegeri la conducerea naţională a PNL, în conformitate cu reglementările interne ale partidului.

Totodată, Marius Arcăleanu a subliniat faptul că i se are absurd ce s-a întâmplat în cursul zilei de vineri. Potrivit acestuia, buletinele de vot ar fi fost împărțite într-o mapă care conținea inclusiv moțiunea lui Nelu Tătaru.

“Mi se pare absolut necesar să prezint ce s-a întâmplat în această, poate, cea mai neagră zi din istoria PNL Vaslui, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri. A fost un proces electoral fraudat, fără măcar a se face eforturi de a masca acest lucru. Şi mai grav de atât, putem spune că această fraudă a fost girată prin prezenţă de către domnul prim-ministru Florin Cîţu.

După cum am anticipat acum două zile, gruparea condusă de Nelu Tătaru s-a asigurat că poate controla voturile. Este inacceptabil că buletinele de vot au fost împărţite, încă de la început, în interiorul unei mape care conţinea, de asemenea, şi moţiunea lui Nelu Tătaru. Astfel, nu avem nicio garanţie asupra faptului că buletinele de vot nu au fost falsificate”, a susţinut Marius Arcăleanu, într-un comunicat de presă.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea