Rareș Bogdan îi critică pe social democrați: PSD propune măsuri comuniste

Rareș Bogdan a declarat la Parlament că impactul bugetar al tuturor măsurilor pe care PSD le-a propus „este undeva la 26 de miliarde de lei” iar România nu are în momentul de față banii respectivi.

„Impactul bugetar al tuturor măsurilor pe care PSD le-a propus este undeva la 26 de miliarde de lei. Astăzi nu există acești bani. În schimb, am anunțat o creștere de pensie inițială de 7%, care era indexarea din 1 ianuarie. Putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10-11%, dar nu știu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie. Cert este că se va putea discuta despre asta.

Interesantă este și propunerea cu Ministerul Familiei. (…) Am cerut un minister special pentru Diaspora, pentru că avem 6 milioane de români în afara granițelor și consider că nu este neapărat treaba Ministerului de Externe, să se ocupe special de aceste chestiuni”, a declarat Rareș Bogdan.

PSD a anunțat cotă progresivă

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL susține că măsurile economice propuse de PSD în negocierile pentru formarea unui nou guvern sunt „comuniste”

„Sunt discuții legate de cota unică la care PNL nu are cum să renunțe, pentru că asta este filosofia noastră economico-bugetară. Cei de la PSD au anunțat cotă progresivă. La fel, chestiuni care țin de egalitarism. Sunt chestiuni ideologice. (…) Trebuie văzut, chestiunile de egalitarism țin de o altă perioadă, țin de comunism, noi trebuie să gândim extrem de clar, să avem grijă de nevoiași, dar să sprijinim mediul de afaceri.

Trebuie să continuăm Măsura 2 și 3. Trebuie să revenim la Măsura 3, care a fost blocată de fostul ministru Năsui, pentru că acolo erau 29.000 de firme care urmau să primească 150.000 de euro ajutor pentru perioada COVID”, a declarat Rareș Bogdan.

Amintim că președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri, după prima zi de negociere pe programul de guvernare cu PSD, că liberalii nu sunt de acord cu impozitarea marilor averi, măsură propusă de social democrați. De asemenea, Cîțu spune că PNL este de acord cu creșterea de pensii, salarii și alocații, dar toate aceste majorări trebuie să fie făcute în contextul deficitului bugetar.