Rareș Bogdan spune că viitorul președinte al României va fi de dreapta

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan îi transmite colegului său din PSD, Mihai Tudose, că viitorul președinte al României va fi ales din rândul partidelor de dreapta.

Declarația lui vine în urma afirmației liderului de campanie al social-democraților, Mihai Tudose, despre un candidat al Coaliției. Bogdan a infirmat scenariul unui candidat comun pentru Prezidențiale.

Într-o apariție televizată, el a declarat că subiectul unui candidat comun la alegerile prezidențiale nu a fost nici măcar luat în discuție în cadrul dezbaterilor din Coaliție.

Rareș Bogdan a transmis că este foarte sigur că PNL va „bate” orice contracandidat.

„În ceea ce privește ideea unui candidat comun, despre care vorbește Mihai Tudose, aceasta nu s-a discutat in interiorul coaliției, s-a vehiculat în presă, dar eu vă spun că dreapta va da viitorul președinte al României și sigur că asta este o problemă care-i privește pe PSD.

Noi mergem pe propriul principiul „prin noi înșine” și sunt sigur că batem orice candidat social-democrat, aurist, șoșocist, al noii drepte, pe oricine”, a transmis Bogdan.

Rareș Bogdan
Rareș Bogdan / SURSA FOTO: Facebook, Rareș Bogdan

Rareș Bogdan susține că președinții „de dreapta” au fost benefici pentru România

În opinia sa, dreapta a adus rezultate bune pentru România cu Traian Băsescu și Klaus Iohannis la conducere.

Liderul liberal a subliniat că, în cazul în care PNL devine activ și energic, nu ar trebui să fie teama de nimeni.

Politicianul susține că PNL are un candidat cu experiență și competențe în geopolitică, fiind un familist și un om corect care a condus Armata Română și a fost premier eficient.

Astfel, Bogdan consideră că PNL merită să conducă România.

„Românilor le mai spun ceva: dacă te-ai căsătorit odată în viață, ai copii frumoși și își merge bine, de ce să divorțezi? Dacă românilor le-a mers bine cu dreapta, cu Traian Băsescu și cu Klaus Iohannis, ce de ce să schimbăm?

Președintele partidului este obligat să-și asume candidatura, iar în acest context al războiului din Ucraina, cred că generalul Ciucă are prima șansă. (…) Daca PNL, singurul partid cu blazon din România, iese din blazare, vom fluiera, nu vom avea probleme, le spun oamenilor noștri din teritoriu doar să aibă un pic mai mult optimism

Dacă PNL intră in dispozitiv, nu se pune problema să ne temem de cineva, avem candidatul care știe geopolitică, este un familist, un om corect, care a condus Armata Română, a fost un premier eficient, deci avem argumente pentru care PNL merită să conducă România”, a afirmat prim-vicepreședintel PNL Rareș Bogdan, pentru Realitatea Plus.

Nicolae Ciucă va fi „cel mai bun președinte”

Rareș Bogdan a explicat, pe scurt, în ce mod a fost tratat acest subiect, înăuntrul Coaliției.

El a vorbit pe această temă în Argeș, în cadrul unui eveniment PNL pentru prezentarea candidaților pentru alegerile locale.

„Vom avea un președinte de dreapta la Cotroceni. (…) Am participat la toate ședințele de coaliție, stăteam 5 oameni, 7 de la colegii din guvernare, am vorbit de toate, dar de candidatură de la prezidențiale nu am vorbit. (…)

Noi nu am forțat. (…) Nu am discutat despre prezidențiale, pe mine ma intereseaza reprezentativitatea. (…) PNL va avea candidat la prezidențiale, vom avea candidați pentru toate. (…)

Vă asigur că vom vorbi de un președinte de dreapta la Cotroceni. (…) Sunt convins că în acest context și ținînd cont de panoplia politică, domnul Ciucă este cel mai bun președinte”, a transmis liderul PNL.

Bogdan a vorbit și despre comasarea alegerilor, o temă cu care, aparent, PNL nu este total de acord.

„Am văzut ca în spațiul public s-a dus ideea ca noi am cerut comasarea. (…) Dar pot sa aduc si argumente anti-comasare. (…) Noi am discutat scenarii și calendarul, ceea ce putem face din punct de vedere legal. (…)

Dacă modifici legislația electorală și ar fi restrînse drepturi, atunci am putea intra in incidența Comisiei”, a spus reprezentantul PNL despre comasarea alegerilor.