Creditele Prima Casă 4 de la Raiffeisen Bank se acordă în lei şi în euro, pe o perioadă de maximum 30 de ani. Pentru creditele in euro, dobânda este egală cu Euribor la 3 luni (1,53% in prezent) + 3,7% marja bancii, care este preferenţială pentru clienţii care îşi încasează salariul prin Raiffeisen. Pentru creditele în lei, dobânda variază în funcţie de Robor la 3 luni (5,48% în prezent), la care se adaugă marja băncii de 2,2% marja bancii, de asemenea pentru clienţii cărora li se virează salariul prin Raiffeisen.
 
Avansul minim acceptat este de 5%, iar valoarea maximă care poate fi acordată este de 57.000 euro pentru locuinţe finalizate sau de 66.500 euro pentru imobile cu autorizaţie de construire emisă dupa 22 februarie 2010.

O noutate a programului Prima Casă 4 este modificarea principiilor de eligibilitate în sensul creşterii accesibilităţii la acest tip de credit. Astfel, beneficiind de noile prevederi ale programului, toţi clienţii  care nu au în proprietate o locuinţă cu o suprafaţă mai mare de 50 mp, pot opta pentru un credit.

„Suntem preocupaţi să oferim cele mai bune alternative de finanţare pentru clienţii care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă, iar programul Prima Casă 4 este o astfel de soluţie. Am ţinut cont de acest lucru atunci când am decis să continuăm să participăm la  Prima Casă 4. Ne vom păstra strategia de a recompensa clienţii noştri cei mai fideli – oferindu-le o dobândă mai mică, dacă işi încasează veniturile în conturi curente la Raiffeisen Bank” a declarat Radu Topliceanu, director executiv Aria Persoane Fizice, Raiffeisen Bank România.

Raiffeisen Bank a acordat în 2010 şi 2011 credite de achiziţie locuinţe prin Programul Prima Casă în valoare de aproximativ 115 mil euro, iar în aceasta noua etapă, banca va putea continua să finanţeze în limita aceleiaşi sume.

Până în prezent, din cele 16 bănci care au semnat cu Fondul de Garantare protocolul de participare în Prima Casă 4, nouă bănci au pornit efectiv creditarea: BCR, BRD, Alpha Bank, Raiffeisen, Piraeus, Banca Transilvania, Millennium, CEC Bank şi OTP Bank.

Sunt aşteptate să demareze creditarea UniCredit, Bancpost, Banca Românească, Intesa, Emporiki, RIB şi Leumi.