În contextul protestului de marți din fața Parlamentului, unde aproximativ 1.000 de persoane s-au strâns, nemulțumite de obligativitatea certificatului verde, șeful DSU, Raed Arafat se arată îngrijorat. Acesta spune că aceste adunări pot să devină „focare de răspândire a virusului”.

„Vorbim de cel care o să fie pentru interiorul țării – e o necesitate pentru a stopa răspândirea virusului. E nevoie de metode pentru a stopa virusul. Parlamentul o să dezbată. Trebuie să ai anumite măsuri ca să poți păstra un echilibru. (…) Dacă sunt cei care nu cred în măsuri … Mulți nu cred că există virusul. Acolo devin focare de răspândire a virusului. E de ajuns să fie câțiva pozitivi și răspândesc la mai mulți oameni. O persoană infectează în medie 3 oameni. Din păcate au crezut în teoria conspirației, care spun că virusul e o invenție”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Nemulțumiți de introducerea certificatului verde

Amintim că, un protest are loc, marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii se află la intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi.

George Simion a declarat într-o intervenţie LIVE pe Facebook că sunt aşteptaţi zeci de mii de români, din toată ţara, la acest protest şi că mulţi se află pe drum. Protestul a fost anunţat pentru ora 9.00, însă mulţimea s-a adunat încă de la ora 8.00 în faţa Parlamentului.

Protestatarii strigă „Libertate”, „Venim peste voi”, „Jos criminalii” şi poartă steaguri, cerând ca certificatul verde la locul de muncă să nu fie introdus.

Copreşedintele AUR spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul ”Libertate fără certificate”. ”Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a arătat el.

„Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a mai afirmat George Simion.