Raed Arafat dă românilor o veste foarte proastă! Nu au scăpat de măsurile pentru limitarea transmiiterii noului coronavirus.

Iar purtarea din nou a măștii sanitare în spații deschise nu este exclusă de autoritățile sanitare din România.

Raed Arafat dă românilor o veste foarte proastă! Regimul măsurilor nu a fost eliminat

Secretarul de stat a declarat că nu este exclus să fie reimpusă măsura obligativității purtării măștii în spații publice deschise dacă rata de infectare continuă să crească foarte mult.

În general, atunci când vine vorba despre restricții, șeful DSU a precizat că regimul măsurilor nu a fost eliminat și că intră automat în vigoare în funcție de creșterea ratei de incidență la nivelul localităților:

”Sistemul restricțiilor încă există, este în legislație, nu a fost anulat. În momentul în care cresc incidențele se vor aplica regulile care sunt acum în hotărârea de guvern pe incidențe. Sunt măsuri care automat se iau, nici nu trebuie să mai revină la noi”, a spus Raed Arafat, conform b1tv.ro.

”Depinde de evoluție”

Referitor la purtarea măștii în spațiile publice deschise, Raed Arafat a precizat:

”La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate să excludă dacă ajungem la rata de infectare foarte mare, acum suntem la doi și ceva la sută.

Dacă vedem că este o creștere semnificativă care arată că există foarte mulți infectați printre noi este posibil să se ajungă la unele reguli pe martea măștii, unele măcar în spațiile aglomerate, chiar dacă ești în spațul public deschis, să fie purtată masca.

Asta nu pot să o exclud, depinde de evoluție”, a spus Raed Arafat.

”Nu s-a pus niciodată ideea vaccinării obligatorii”

”Dorința noastră este să nu ajungem din nou la închidere a unui segment economic total. De aici vine folosirea acestor modalități, folosirea certificatului, a faptului că ești vaccinat sau testat, poți intra în unele zone care nu sunt considerate esențiale, sunt neesențiale dar totuși să nu le închizi, dar să condiționezi anumite reguli de sănătate publică.

Unii încearcă să inducă ideea că dacă se vaccinează e rău, dacă se pun reguli e rău, dacă cerem ceva e rău. În România nu s-a pus niciodată ideea vaccinării obligatorii. Nu am zis niciodată că o să se facă. Nu există acest lucru.

Există discuții pe segmente, cum e segmentul sanitar și ați auzit Ministerul Sănătății spunând acest lucru, dacă nu eși vaccinat, măcar să te testezi să putem ști că poți lucra în mediul ăsta în mod corect”, a mai spus secretarul de stat.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României.