Raed Arafat a răbufnit după ce Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU a decis să prelungească restricţiile în Timişoara, în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş. În acest context, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat vineri seara că va ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Curții de Apel.

El a mai adăugat că decizia nu este una definitivă și s-a mai întâmplat ca o decizie anulată să fie câștigată la Înalta Curte.

„Nu este definitivă, încă nu este definitivă, mai avem Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a mai întâmplat să fie ceva anulat la Curtea de Apel și câștigat la Înalta Curte”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

El a fost îmtrebat va ataca decizia Curții de Apel București și nu a stat deloc pe gânduri. „Fără nicio discuție”, a fost răspunsul șefului DSU.

Raed Arafat a explicat și motivul pentru care a decis să semneze ordinul anulat. Potrivit acestuia, în cazul în care nu se găsea o soluție, carantina din Timișoara ar fi încetat.

Motivul invocat de Raed Arafat

„Motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar, pentru că era un ordin cu limită clară, de 72 de ore, pentru a găsi o soluție. Dacă nu se găsea soluție, la 72 de ore înceta ordinul și înceta orice carantină la Timișoara. Motivul pentru care l-am luat este pentru că era un lucru fără precedent, ca într-un Comitet pentru Situații de Urgență să se pună sub semnul întrebării și să se forțeze chiar împotriva recomandării autortităților sanitare”, a mai spus Raed Arafat.

Totodată, șeful DSU a mai adăugat că unele dintre persoanele care au votat atunci împotriva carantinei „nu sunt din domeniu”.

De menționat este faptul că, reacția lui Raed Arafat vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU, a decis să prelungească restricţiile în Timişoara, în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş. Anunțul a fost făcut vineri, de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Acesta mai menționa că pot fi observate ”tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau viețile cetățenilor”

„Instanța a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o intervenție abuzivă și nejustificată. Dar, înainte de toate, a fost un precedent periculos și o intimidare a membrilor CJSU. Din păcate observ tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau viețile cetățenilor”, a scris pe Facebook Alin Nica.

În același timp, Alin Nica a mai adăugat că timișorenii așteaptă scuze din partea lui Raed Arafat, dar și din partea celor care i-au susținut la nivel local această decizie. El susține că locuitorii Timișoarei merită acest lucru.

Inquam Photos / Alex Nicodim