Clădirea este dotată şi cu o antenă de satelit înaltă de 30 de metri, întrucât în zilele sale de glorie a ajutat la retransmiterea televizată a primelor imagini cu aterizarea lui Neil Armstrong pe Lună, dar a făcut posibilă şi toate formele de comunicaţii prin satelit între SUA şi regiunile din jurul Pacificului.

Facilitatea a fost închisă în 2002, iar doi ani mai târziu a fost vândută unui investitor privat care dezvoltă sisteme de securitate pentru instalaţiile nucleare, pentru două milioane de dolari. Acum, la rândul său, Jeffrey Bullis vrea să o vândă pentru trei milioane de dolari, deşi semnul care avertizează asupra pericolului de electrocutare nu este chiar cel mai bun instrument de marketing.

Cu toate acestea, proprietarul ei o descrie ca pe un loc perfect pentru a-ţi petrece sfârşitul lumii: a fost construită astfel încât să reziste unei explozii de 5 megatone, este rezistentă la cutremure şi incendii, iar vara temperatura în interior nu depăşeşte 25 de grade Celsius.

În momentul în care a achiziţionat clădirea, Bullis visa să dezvolte o afacere acolo, însă atunci când şi-a dat seama că ideea sa nu va deveni realitate, a trecut la planul B: transformarea staţiei într-o locuinţă pentru el şi familia sa, în special pentru cel mai mic fiu al său, Adam. Câteva birouri au fost transformate în camere, dar în rest clădirea este formată dintr-o mulţime de camere goale imense. "Locul nu e pentru acele persoane care preferă un apartament cu două camere şi nici pentru cei care în cinci minute vor să ajungă în centrul oraşului. Dar ai patru porţi, eşti înconjurat de 22 camere de filmat şi nu o poţi doborî nici cu un tanc", spune proprietarul. Însă atunci când fiul său de 23 de ani a murit din cauza leucemiei, acel loc nu l-a mai atras şi s-a hotărât să-l scoată la vânzare, alături de terenul de 650.000 de mp, scrie New York Times.

Paul Saffo, care emite previziuni asupra tendinţelor în tehnologie, a declarat că speră ca următorul cumpărător să aprecieze istoria staţiei, care s-ar potrivit unui astronom amator. Dar, a adăugat el, "se află într-o zonă de pericol. Cel care o va cumpăra trebuie să fie ori foarte nebun, ori foarte bogat".
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="ep" height="356" width="384"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="movie" value="https://i.cdn.turner.com/money/.element/apps/cvp/4.0/swf/cnn_money_384x216_embed.swf?context=embed&videoId=/video/pf/2012/03/01/pf_uh_jamesburg_earth_station.cnnmoney" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><embed src="https://i.cdn.turner.com/money/.element/apps/cvp/4.0/swf/cnn_money_384x216_embed.swf?context=embed&videoId=/video/pf/2012/03/01/pf_uh_jamesburg_earth_station.cnnmoney" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#000000" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" wmode="transparent" height="356" width="384"></embed></object>