Guvernul de la Budapesta a decis ca prostitutia sa devina un segment generator de venituri pentru bugetul statului. Pentru a aduce prostitutia in „zona alba” a economiei maghiare, statul vecin a decis ca toate lucratoarele din industria sexului sa primeasca un „atestat de prestari servicii”, prin care se pot incasa impozite la buget.

Industria sexului in Ungaria genereaza anual 1 miliard de dolari, din care mare parte ar putea fi folositi de catre primarii la construirea de gradinite si scoli, din taxe. Potrivit noii legislatii, prostituatele vor beneficia de asigurari de sanatate si pensie si vor putea elibera inclusiv bon de casa sau factura fiscala.

 

Ungaria este puternic criticata de organizatiile pentru apararea drepturilor omului, inca din 1999, cand a legalizat prostitutia. In viziunea acestor grupuri, prostitutia este strans legata de traficul de fiinte vii, droguri si transmiterea de boli incurabile, desi legislatia maghiara este stricta. Astfel, prostituatele nu isi pot face meseria in apropierea scolilor, bisericilor, sau institutii ale statului, trebuie sa se supuna unor controale medicale stricte, iar meseria de proxenet si bordelurile sunt complet interzise.

 

In prezent, industria sexului din Ungaria numara 7.000 pana la 9.000 de practicante, iar in perioada de vara, varful in tursim, circa 20.000 de prostituate.

 

Sursa: CNN