“Pentru a reduce aglomeraţiile din staţiile de metrou, analizăm în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale propunerea dumneavoastră (a premierului interimar – n.r.) de a solicita ore diferite de începere a programului”, a declarat Marcel Vela, marţi, în cadrul şedinţei de guvern.

Şeful Executivului l-a atenţionat pe ministru că “aici trebuie căutate arealurile pe anumite rute de deplasare”.

“Astfel încât să fie reduse aglomerările… unele să înceapă la 7,00 dimineaţa, altele la 8,00 dimineaţa, altele la 9,00 dimineaţa, altele, care pot şi nu le este afectată activitatea, să înceapă la 10,00 dimineaţă programul de lucru şi, la fel, încetarea programului de lucru să se facă la intervale orare, astfel încât să putem să splităm fluxurile pe intervale orare mai mari pentru a reduce, de fapt, aglomeraţia”, a spus Orban, potrivit Agerpres.

În acelaşi context al măsurilor pentru limitarea cazurilor de coronavirus, ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că începând de marţi în toate cele 53 de staţii ale metroului bucureştean contravaloarea călătoriei se poate achita cu card bancar contactless.

“Începând de astăzi, în toate cele 53 de staţii se poate achita contravaloarea călătoriei cu card bancar cu contactless. Noi am avut un program-pilot în nouă staţii, iar începând de astăzi am extins această posibilitate la toate cele 53 de staţii, tocmai pentru a elimina încă o posibilitate de a intra în contact de a manipula bani şi de a reduce riscurile de transmitere”, a declarat Lucian Bode în cadrul şedinţei de guvern.