Weekendul vine cu schimbări radicale de temperatură. Astfel, începând cu ziua de sâmbătă, vremea începe să se răcească.

Cerul se va înnora treptat, iar aria precipitațiilor se va extinde, mai ales după orele amiezii, astfel încât acestea se vor semnala în nord-vest, nord, centru și est și izolat în restul țării. La început va ploua, dar în partea a doua a intervalului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, local în Transilvania, Maramureș și Moldova. Izolat vor fi condiții pentru descărcări electrice.

La munte ziua vor fi precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile.

Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari în Moldova, Muntenia, Crișana și la munte, în special la altitudini mari în Carpații Orientali, unde ninsoarea va fi viscolită.

De asemenea, temperaturile vor fi în scădere în regiunile vestice, nordice și centrale, dar se vor menține mult mai ridicate decât în mod caracteristic perioadei în sud și sud-est, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 21 de grade, iar cele minime, în general, între -3 și 6 grade.

În București, sâmbătă,  temperaturile se vor menține cu mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat spre seară și noaptea când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar ce cea minimă de 3…5 grade.

Schimbări radicale de temperatură

Ziua de duminică vine o schimbare radicală de vreme. Astfel, în toată ţara şi vor fi prezente precipitații pe arii extinse.

Ziua, acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în nord-vest, nord, centru și est și vor predomina ploile în rest, însă noaptea se vor transforma în ninsoare în cea mai mare parte a țării. La munte vor predomina ninsorile.

De asemenea, pe arii restrânse se vor acumula cantități mai însemnate de precipitații. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu vitezele cele mai mari în sud-est și pe crestele montane, viscolind ninsoarea.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între -1 și 10 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, mai scăzute în depresiuni până în jurul a -9 grade.

În Capitală vremea se va răci accentuat și va fi în general închisă.

Se vor semnala precipitații ziua mai ales sub formă de ploaie, dar cu o probabilitate ridicată de transformare în lapoviță și ninsoare noaptea. Vântul va avea temporar intensificări, iar temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.