Săptămâna aceasta, lucrurile au continuat cam în aceleaşi tendinţe ca şi în perioada anterioară. Am avut o creştere uşoară pe sectorul SIF-urilor, şi aceeaşi evoluţie negativă pe celelalte companii de la Categoria I a bursei. Evoluţia divergentă a pieţei se poate observa privind trendurile diferite pe care le au în această perioadă indicii BET şi BET-FI.
În timp ce BET-FI a urcat, încă din octombrie, peste nivelurile maximale din februarie şi cochetează, chiar şi în prezent, cu alte noi maxime istorice, BET nu a reuşit o evoluţie la fel de bună, nu şi-a depăşit nivelurile din februarie şi a intrat acum pe trend descendent destul de clar.

Graţie creşterii preţurilor pentru acţiunile SIF, randamentul portofoliului a mai crescut puţin, comparativ cu săptămâna anterioară. Pe final de an, ne propunem să fructificăm situaţiile în care celelalte companii deţinute, cu excepţia SIF-urilor, vor avea eventuale reveniri ascendente pentru a marca profiturile acumulate până acum. Vânzările se vor face gradual şi începând cu companiile mai mici (gen ATB, Vrancart etc.), şi doar mai târziu pe greii bursei (BRD, SNP, TEL etc.). Pentru SIF-uri, deocamdată nu am luat nici o decizie pe termen lung.

11-291-tabel.jpg

Sursa: www.ktd.ro