Lovitură cumplită pentru Ucraina! Este ocolită de către Rusia. Pierderea este uriașă

Potrivit unei postări pe Facebook a șefului Operatorului Sistemului de Transport al Gazelor Naturale Ucrainei, Serghei Makogon, de la 1 aprilie Rusia va livra gaze naturale României ocolind Ucraina. Tot el a mai spus că sistemul ucrainean mai este folosit, pe direcția sudică, doar de Republica Moldova. Pentru executarea contractului, compania Gazprom a direcționat combustibilul prin conducta Turkish Stream.

Serghei Makogon precizează că Ucraina a mai pierdut, în trecut, în același mod, tranzitul de gaze către Turcia, Grecia și Bulgaria. El a mai spus că Ucraina va mai pierde, pe an, circa 10-12 miliarde de gaze naturale tranzitate pe teritoriul ei până când va fi dată în exploatare linia până în Ungaria.

Cât a transportat Gazprom

Agenția rusească Rambler precizează că Gazprom a transportat, anul trecut, prin conductele ucrainene, 55,8 miliarde de metri cubi de gaze, sub volumul prevăzut în contract. Condițiile contractuale obligă compania rusească să plătească suma unui transport de 65 de miliarde metri cubi.

Amintim că pentru anul în curs și pentru următorii trei, volumul garantat de transport este de 40 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Ucraina riscă să rămână fără un element esențial de securitate energetică

Serghei Makagon mai spune că este foarte improtant să nu se permită darea în exploatare a gazoductului Nord Stream 2 pentru că, pe lângă pierderea de venituri substanțiale, Ucraina va pierde și un element esențial de securitate energetică.

Sursă foto: Dreamstime