Oana Roman, înspăimântată de admiratorii ei

Recent, Oana Roman a trecut printr-o situație neplăcută. Ochiul ei s-a umflat peste noapte. Inițial, a consultat o prietenă, care este medic oftalmolog, și a urmat tratamentul prescris. Avea urcior (sau orjelet, denumit în mod popular și ulcior).

Problema de sănătate a început să se amelioreze, după administrarea unor picături și a unguent special. Cu toate acestea, a primit o avalanșă de mesaje din partea admiratorilor ei, care îi ofereau diverse sfaturi și remedii populare pentru a se vindeca rapid, chiar dacă nu le-a cerut ajutorul.

Chiar dacă urciorul a început să se retragă, a continuat să primească mesaje halucinante de la unele persoane, mesaje care o înspăimântă. Unele persoane au bănuit că are probleme la rinichi, probleme la ficat, că ar avea fața strâmbă, o problemă neurologică, o alergie și că ar trebui să ia antihistaminice.

„Am avut pur și simplu un ulcior care deja se retrage pentru că am pus picături, am pus unguent, așa cum mi-a spus doamna doctor.

În continuare primesc niște mesaje absolut halucinante care mă înspăimântă, mi s-a spus că am probleme la rinichi, că am probleme la ficat, una mi-a spus că am fața strâmbă și că am o problemă neurologică, alții mi-au spus că am siguranță o alergie și trebuie să mă apuc să iau antihistaminice.

Nu a fost decât un ulcior, care este aproape vindecat”, a transmis ea pe Instagram.

Oana Roman
Oana Roman / SURSA FOTO: Facebook

Oana Roman, avertisment pentru toți românii

Unii oameni i-au recomandat tratamente și i-au dat diagnostice, fără să aibă cunoștințe medicale, lucru pe care-l consideră periculos. Ea a subliniat riscul implicat în a urma astfel de sfaturi neavizate. Această mentalitate arhaică poate avea consecințe grave asupra sănătății, crede ea.

De exemplu, unele persoane i-au spus că ar trebui să își pună apă de la vița-de-vie la ochiul bolnav. Le-a reamintit tuturor că, dacă ascultă sfaturile celor neavizați, își pun în pericol propria viață.

I-a îndemnat pe oameni să aibă mai multă responsabilitate față de sănătatea lor și să evite să ofere sfaturi medicale, fără să dețină cunoștințe adecvate. Ea a subliniat importanța de a consulta întotdeauna un medic specialist.

„Să lămurim și treaba cu ochiul meu pentru că ceva rău. Ieri când m-am trezit cu ochiul umflat am sunat-o pe prietena mea Suzana, care este doctor oftalmolog, și i-am cerut părerea, mi-a prescris un tratament, mi-a dat rețetă, m-am dus la farmacie și m-am tratat.

Problema mea este cu sutele de mesaje pe care le-am primit în care primeam sfaturi cu ce trebuie să fac, deși nu cerusem niciun sfat, pentru că știam ce am, dar mai grav este că mi s-au prescris tratamente, mi s-a spus că am conjunctivită, că m-a tras curentul, mi s-a spus că trebuie să îmi pun apă de la vie.

Băi fraților, este foarte grav, adică asta este mentalitate de Evul Mediu și este foarte periculoasă pentru că faceți lucrurile ăstea puteți să și muriți, aveți grijă!”, a adăugat vedeta.