Primul loc de pe Planetă în care totul se cumpără cu Bitcoin.

Insula Bequina din Caraibe nu are parte de prea mulți turiști în afară de vedete sau de membrii ai Familiei Regale britanice. Totuși, insula va deveni prima comunitate din lume unde totul se poate plăti cu Bitcoin.

Moneda virtuală este deja acceptată pe insulă ca plată pentru produsele esențiale, dar și pentru restaurante, cinematografe și cafenele. Bitcoin-ul poate fi folosit și pentru achiziția de case. Un complex rezidențial în care sunt construite 39 de vile de lux va fi primul de acest fel din Caraibe care acceptă Bitcoin ca plată pentru proprietăți. Dezvoltatorii proiectului rezidențial au precizat că au fost nevoiți să accepte și Bitcoin ca metodă de plată.

„Nu este un truc. Este răspunsul la provocările reale cu care se confruntă comunitățile insulare, tăiate tot mai mult de la facilitățile bancare obișnuite”, spune Storm Gonsalves, proprietarul companiei care construiește proiectul rezidențial.

Ce i-a determinat să treacă la Bitcoin

Proprietarul companiei care construiește proiectul rezidențial a precizat că pandemia de coronavirus a afectat comerțul internațional, având în vedere acțiunile luate de marile bănci internaționale pentru a reduce riscurile.

„Locuitorilor țărilor insulare mici le este din ce în ce mai greu să trimită și să primească bani la nivel internațional din cauza acțiunilor luate de marile bănci internaționale pentru a reduce riscurile”, a adăugat Gonsalves.

El a subliniat că marile instituții bancare au eliminat serviciile bancare intermediate de băncile comunitare mai mici din insule.

„Acest lucru împiedică băncile din insule să tranzacționeze la nivel internațional. Dacă această tendință continuă, înseamnă că micile națiuni insulare vor fi, în esență, rupte de comerțul internațional. Pentru economiile bazate pe turism, acest lucru va fi devastator”, a mai spus Gonsalves.

Mai multe națiuni insulare au apelat la Bitcoin

În acest context, insulele din Caraibe s-au orientat mai mult spre monedele virtuale decât alte țări din lume.

„Acest lucru a împins multe națiuni insulare din Caraibe să adopte criptomonedele mult mai repede decât alte țări mai dezvoltate. Bermude, Bahamas, Barbados și St. Vincent sunt lideri în acest sens”, a adăugat Gonsalves.

Cu toate acestea, oamenii încă sunt sceptici cu privire la schimbare.

„Nu toată lumea înțelege avantajul criptomonedelor”, a spus Gonsalves.

Sursă foto: Dreamstime