"Spaceport America" a costat  209 milioane de dolari, iar un singur bilet va costa în jur de 200.000 de dolari. Astfel, numai cei care dispun de fonduri substanțiale se vor putea urca în curând în avionul experimental "Virgin Galactic", care îi va purta într-un zbor suborbital.
Până în prezent, au fost vândute deja 150 de bilete pentru acest zbor și 430 de bilete epentru zborurile viitoare. Încasările inițiale sunt estimate la 86 de milioane de dolari. Branson declara luna trecută la CNN că ar dori ca primul zbor să fie posibil chiar într-un an și să marcheze începutul unei ere comerciale a călătoriilor spațiale.
"O călătorie de o oră între Los Angeles și Londra nu va mai fi ceva fantezist în viitor, dar va dura ceva vreme până când vom reuși să oferim un astfel de serviciu", a mai spus Branson pentru CNN.
La ceremonia de inaugurare au fost prezenți șeful proiectului Virgin Galactic, George Whitesides, directorul comercial al aceluiași proiect, Stephen Attenborough, precum și al doilea om pcare a pășit pe Lună după Neil Armstrong, faimosul astronaut Buzz Aldrin.

Mai multe companii private încearca în această perioadă să umple golul lăsat de NASA, care a încheiat programul de 30 de ani al navetelor spaţiale americane în iulie, odată cu ultima misiune Atlantis pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Citește și: Cum arată primul aeroport spaţial din lume