Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, astazi 25 iulie, autorizarea ca administrator a fondului de pensii administrat privat pentru primele trei societati de pensii: ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Allianz – Tiriac Pensii Private Societate De Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si A Fondurilor De Pensii Facultative.

Allianz-Tiriac este autorizata atat pentru administrarea fondurilor de pensii facultative, cat si  pentru administrarea unui fond de pensii administrat privat.

Astfel, a fost aprobata autorizarea prospectului schemei de pensii administrate privat pentru fondul de pensii administrat privat pentru cei trei administratori autorizati. De asemenea, odata cu autorizarea prospectelor schemelor de pensii administrate privat, s-a aprobat si avizarea actelor individuale de aderare, anexate prospectelor  schemelor de pensii administrate privat.

Consiliul CSSPP a aprobat autorizarea ca broker de pensii private in vederea desfasurarii activitatii de marketing al fondului de pensii administrat privat a companiei Salve Club Broker de Pensii Private. 

Procedura de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat incepe la data de 17 septembrie 2007, cu o luna si jumatate intarziere fata de termenul propus initial. In perioada urmatoare, CSSPP va continua procesul de autorizare/avizare a entitatilor  de pe piata pensiilor administrate privat: administratori, prospecte ale schemelor de pensii, fonduri de pensii, depozitari, auditori si agenti de marketing, in asa fel incat sa se definitiveze cererile si documentatiile depuse pana la aceasta data si procesul de aderare sa inceapa la 17 septembrie 2007.

 

Sursa: Capital