Primăria Sectorului 4 şi Consiliul Judeţean Ilfov vor să prelungească linia de metrou M2 cu două sau trei staţii către comuna Berceni, anunţă primarul Daniel Băluţă. Primarul a declarat că scopul este de a judeca ansamblul ca o zonă metropolitană și trebuie gândită întreaga regiune ca un important hub tehnologic.

“Linia de metrou M2 nu se va opri pe şoseaua Berceni! Lucrăm, împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, la un proiect care o va prelungi cu două sau trei staţii către comuna Berceni. De ce ne dorim asta? Pentru că infrastructura mare transformă zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică şi o viaţă mai bună pentru oameni.

Generează locuri de muncă bine plătite, bani mai mulţi la bugetul local, adică fonduri pentru proiecte noi, un aer mai curat, pentru că vom lăsa maşinile în afara oraşului şi vom circula cu metroul, dar şi scăderea timpilor în trafic, prin depresurizarea Centurii Capitalei şi a şoselelor din Sectorul 4″, a scris, vineri, pe Facebook, Daniel Băluţă.

Lucrările la noua stație de metrou de pe șoseaua Berceni au început în ianuarie

Primăria Sectorului 4 anunţa pe 17 ianuarie că, începând de a doua zi, vor fi demarate lucrările la noua staţie de metrou care va fi construită pe şoseaua Berceni. Noua staţie de metrou, care se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri, va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou, şi şoseaua de Centură, adăuga autoritatea locală.

Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje şi va avea şase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

În imediata apropiere va fi amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toţi cei care vor să ajungă în centrul Capitalei şi folosesc ca mijloc de transport metroul, preciza atunci primăria Sectorului 4.