Ultimele prognoze meteo venite din partea ANM (Adminstraţia Naţională de Meteorologie) indică faptul că bucureştenii vor avea parte de zăpadă în zilele următoare. Este posibil ca ninsorile să fie slabe cantitativ, însă Primăria Capitalei anunţă deja că este pregătită să intervină pentru ca traficul în Bucureşti să nu fie afectat.

“Având în vedere prognoza emisă de meteorologi, care anunţă răcirea vremii şi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare (slabă cantitativ), Primăria Municipiului Bucureşti a dispus măsurile necesare pentru buna desfăşurare a traficului rutier.

Astfel, în prezent, operatorii de deszăpezire şi ADP-urile de sector sunt pregătite să acţioneze cu un total de 662 utilaje şi 2883 operatori de deszăpezire. Stocurile totale de materiale antiderapante sunt de 18.813 tone”, se arată în comunicatul transmis de Direcţia de Presă a Primăriei Capitalei.

Pe ce străzi se va interveni mai întâi?

În cazul în care situaţia o va impune, echipele de deszăpezire vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic STB, cu obiective sociale și instituții publice, pe pante, rampe și poduri, după care se va continua pe toate străzile din oraș, mai transmite Primăria Municipiului Bucureşti.

De asemenea, Societatea de Transport Bucureşti este pregătită să intervină cu personal și utilaje pentru deszăpezirea căilor de rulare a tramvaielor, buna funcționare a macazurilor și pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugiile de tramvai.

Numere de telefon utile pentru bucureşteni

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgențe sociale, tel. scurt 021.9524, la care bucureștenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului București.

Reamintim că Primăria Municipiului București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceștia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor /precipitațiilor.

Sursa foto: INQUAM Photos, Adriana Neagoe