Nicolae Ciucă crede că primarii PNL se vor răzgândi

Nicolae Ciucă a făcut declarații despre acest subiect vineri, la Regionala OFL Sud-Vest. Acțiunile primarilor s-ar putea dovedi a fi o mare problemă pentru PNL, înainte de 2024, an electoral. Liderul PNL spune că primarii au un „moment de rătăcire”. Liderul are încredere că ei vor reveni la PNL.

„Legat de primarii care au plecat, că nu puteam să nu fac referire la chestiunea asta. Nu știu în ce condiții au plecat. Că au fost într-un fel sau altul ademeniți, este treaba fiecăruia.

Eu vreau să vă spun atât: fiecare dintre noi, la un moment dat, a avut un moment de rătăcire…

Şi ei probabil au avut un moment de rătăcire, dar sunt convins că ceilalți nu vor avea momente de rătăcire și se vor gândi bine înainte să plece pentru că până la urmă tot la PNL vor reveni pentru că a fost singurul partid care s-a îngrijit de tot ceea ce a însemnat derularea proiectelor de investiții pe fonduri europene și de aceea putem să facem astăzi diferența între o administrație liberală și alte administrații”, a precizat Ciucă.

Președintele PNL spune că primarii se vor răzgândi, și vor avea toate șansele să fie primiți înapoi.

„Eu îmi exprim speranța că acești domni primari se vor mai gândi încă o dată pentru că ei deocamdată nu sunt plecați.

Depinde pe dvs, domnule președinte (Virgil Popescu – n.r.), dacă îi veți mai primi sau nu. Dacă suntem în post și vorbim de creștinism, da, putem să ne gândim”, a afirmat Ciucă.

Liderul PNL vorbește despre o competiție în Coaliție

Tot vineri, 17 noiembrie 2023, Ciucă a vorbit și despre competiția care există înauntrul Coaliției. El spune că, în ciuda ei, regulile jocului politic trebuie respectate.

„Am fost și suntem la guvernare, peste puține zile se împlinesc doi ani într-o coaliție, o coaliție cu PSD și UDMR și din vara acestui an doar cu PSD. Este adevărat că există această competiție, această luptă politică această bătălie politică. (..)

Există această confruntare politică istorică și există și partea aceasta de guvernare pe care o împărțim de doi ani de zile și așteptarea ca fiecare dintre noi să respecte regulile jocului politic astfel încât să putem să ne îndeplinim programul de guvernare.

Cel puțin Partidul National Liberal asta a făcut și asta va face și de aici înainte, își va da toată silința priceperea și energia să asigure stabilitatea politică a țării și guvernarea”, a declarat acesta.

Istoria relației dintre Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) în România este complexă și plină de transformări. Cele două partide politice au evoluat în contextul schimbărilor politice și sociale din istoria recentă a țării.

În primele alegeri libere din 1990, atât PNL, reînființat după perioada comunistă, cât și FSN (Frontul Salvării Naționale), predecesorul PSD, au participat. În această perioadă, au fost multiple transformări și reconfigurări politice, iar partidele au fuzionat sau s-au divizat în funcție de interesele momentului.

După 2012, relația dintre PNL și PSD a fost marcată de rivalități politice, schimbări de alianțe și competiții în diferite alegeri. În anumite contexte, cele două partide au fost în opoziție, în timp ce în alte situații au fost în alianță.