Trebuie găsite soluții pentru creșterea și întărirea capitalului românesc

Nicolae Ciucă a declarat vineri, pe data de 17 noiembrie, că trebuie găsite soluții pentru creșterea și întărirea capitalului românesc. Potrivit liderului PNL, acesta este cel care asigură supraviețuirea statului.

„Trebuie să vedem cum facem, să consolidăm, să creştem şi să întărim capitalul românesc. Sunteţi aici responsabili, primari, reprezentanţi ai prefecturii, suntem reprezentanţi ai Guvernului, ai Parlamentului, cu toţii trebuie să vedem ce facem pentru mediul de afaceri din România, pentru oamenii de afaceri.

Ei sunt principalul contributor la bugetul statului. Capitalul românesc, indiferent ce se întâmplă, este cel care ne asigură supravieţuirea.

Dacă noi cu toţii conştientizăm chestiunea aceasta, atunci haideţi să vedem, ce avem de făcut să-l consolidăm. Sigur că avem nevoie şi de investiţii străine, pentru că ne lăudăm cu ele, spunem că am făcut cele mai mari investiţii străine.

Da, şi trebuie să vină să investească. Avem nevoie de transfer de tehnologie de know-how. Toate acestea sunt importante pentru că doar aşa putem să ne dezvoltăm”, a declarat el la Drobeta Turnu Severin, în cadrul Conferinței Regionale a Organizaţiilor Femeilor Liberale.

Este nevoie și de infrastructură de transport

Nicolae Ciucă a adăugat că este nevoie de infrastructură de transport, care în sudul țării, fie lipsește, fie nu este modernizată.

„Avem nevoie de infrastructură. Uitaţi-vă în Ardeal care este apetitul investitorilor pentru Transilvania şi care este pentru celelalte regiuni din ţară unde lipseşte infrastructura rutieră, infrastructura feroviară. Lipseşte sau este nemodernizată.

Vorbim despre clasa de mijloc, ne place să vorbim despre clasa de mijloc, nu putem să vorbim despre clasa de mijloc dacă nu avem o infrastructură foarte bine dezvoltată, unde să se mişte afacerile, unde să aibă loc acest du-te-vino în sistemul circulator al economiei. O să-mi spuneţi: Vorbeşti de funie în casa spânzuratului!

Ne aflăm la Severin, Severinul se află pe axa de Sud-Vest către Nord-Vest. De la Craiova, mă rog, nici până la Craiova nu este, că nu s-a finalizat drumul expres Craiova – Severin – Caransebeş – Lugoj. Trebuie legate regiunile, trebuie legate judeţele între ele.

Până nu vom finaliza aceste chestiuni nu vom putea vorbi despre proiecte şi programe mari de dezvoltare. Aţi reuşit să finalizaţi proiectul de gaz la Severin? Doar la Şimian, în Severin încă nu”, a spus acesta.

Femeile, esențiale în modelarea viitorului României

Tot la Turnu Severin, liderul PNL a afirmat că „dialogul cu femeile liberale este întotdeauna o sursă de energie și idei”. De asemenea, a subliniat că ele au un rol esențial în modelarea viitorului României.

Nicolae Ciucă a adăugat că liberalii, bărbați sau femei, trebuie să se ghideze după un singur principiu: „Ceea ce spunem să şi facem”.

„Dialogul cu femeile liberale este întotdeauna o sursă incredibilă de energie şi idei. La Regionala OFL Oltenia, le-am transmis celor peste 800 de doamne prezente că au un rol esenţial în modelarea viitorului României şi în sprijinirea familiilor şi comunităţilor. Le-am spus că noi toţi, liberalii şi bărbaţi şi femei trebuie să ne ghidăm după un singur principiu: Ceea ce spunem să şi facem. Tot ceea ce ne angajăm să şi îndeplinim, iar atunci când nu am reuşit să recunoaştem. Pentru că e nevoie de onestitate pentru a primi încredere”, a declarat el.

Liderul PNL a precizat că partidul are „femei în roluri de conducere, inclusiv în funcţii de primar, parlamentar sau subprefect”. Nicolae Ciucă s-a arătat convins că „o mai bună reprezentare a doamnelor liberale pe listele electorale de anul viitor. Ceea ce PNL şi-a asumat. Acest lucru înseamnă politici mai bune pentru toţi românii”.

„Într-o societate echilibrată, perspectivele diversificate duc la soluţii mai bune, incluzive şi la o Românie care prosperă în toate domeniile. Am mare încredere în implicarea OFL în tot ce ţine de bunăstarea comunităţilor din România, iar cel mai recent proiect al lor care se află în consultare publică este un astfel de exemplu”, a afirmat acesta.

Nicolae Ciucă a adăugat că „Organizaţiile Femeilor Liberale din întreaga ţară au reuşit să strângă peste 150.000 de semnături de susţinere pentru protejarea copiilor în mediul online”.

Competiție între PNL și PSD în cadrul coaliției de Guvernare

Tot vineri, liderul PNL despre competiția cu PSD care există în cadrul coaliției de guvernare. Acesta a precizat însă că există și așteptarea ca fiecare să respecte regulile jocului politic, astfel încât să își îndeplinească programul de guvernare.

Liderul PNL consideră că „toate aceste chestiuni care se livrează în spațiul public, că ei au mărit pensiile că a fost idea lor să facă nu știu ce lucru, să ia nu știu ce decizie, fac parte din jocul politic pe care cetățenii uneori îl înțeleg, alteori și de cele mai multe ori îl dezaprobă”.