Președintele francez a fost pălmuit! Emmanuel Macron a fost practic atras în cursă de un francez nemulțumit de politicile sale.

Deși inițial părea prietenos, omul l-a apucat de antebraț, pentru a-l ține bine, după care i-a aplicat o palmă peste obraz.

Președintele francez a fost pălmuit! Macron, surprins total

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost agresat marţi de către un bărbat în timpul vizitei sale la Tain-l’Hermitage, în departamentul Drôme (sud-est), dar gărzile sale de corp au intervenit prompt şi două persoane au fost arestate, potrivit AFP.

Agresarea preşedintelui francez a fost confirmată de anturajul şefului statului, atestând astfel autenticitatea unei înregistrări video cu acest incident care circulă pe reţelele sociale.

Într-un fragment difuzat pe Twitter, Macron apare apropiindu-se de un grup de persoane strânse în spatele unui gard pentru a saluta oamenii care îl aşteptau.

Când a întins mâna unui bărbat din mulţime, acesta se pare că l-a apucat de antebraţ şi l-a lovit pe obraz.

În înregistrare, chiar înainte de incident, se aude strigătul de război regalist ‘Montjoie Saint Denis!’, precum şi ‘Jos macronismul!’.

Prefectura vorbește despre o ”tentativă” de pălmuire

‘Bărbatul care a încercat să-l pălmuiască pe preşedinte şi un alt individ sunt în prezent audiaţi de brigada de jandarmi Tain-L’Hermitage’, indică prefectura.

‘În jurul orei 13:15, preşedintele s-a întors în maşina sa după ce a vizitat un liceu şi a ieşit pentru că oameni adunaţi îl chemau.

El s-a dus în întâmpinarea lor şi acolo s-a întâmplat incidentul’, a precizat prefectura.

Anturajul lui Emmanuel Macron a evocat doar o ‘tentativă de a-l pălmui’, în timp ce înregistrarea video dă impresia că şeful statului francez chiar a fost agresat.

În orice caz, Palatul Elysee a indicat că nu va face alte comentarii pe acest subiect, adăugând că şeful statului şi-a continuat apoi vizita de lucru şi a vorbit cu localnici.

Premierul francez Jean Castex a făcut apel marţi, în faţa deputaţilor, la un ‘efort republican’.

‘Politica nu poate fi în niciun caz violenţă, agresiune verbală şi cu atât mai puţin agresiune fizică. Chem la un efort republican, ne priveşte pe toţi, bazele democraţiei noastre sunt în joc’, a declarat Castex în cadrul orei guvernamentale în Adunarea Naţională.

Sursa foto: Capital.