"Noi lucrăm ca un astfel de scenariu să nu existe", a adăugat oficialul german în cursul unei întrevederi marţi seara la Frankfurt cu presa şi al cărei conţinut nu a fost dezvăluit până miercuiri după-amiază.

"Scenariul la care lucrăm cu Banca centrală europeană (BCE) este cel al unui euro solid", a afirmat Jens Weidmann, care urmează să participe miercuri după-amiază la Ministerul german de Finanţe la o ceremonie de marcare a 10 ani de când a intrat în circulaţie (1 ianaurie 2002), scrie Agerpres.

"Nu există un plan B, nici imprimantă în subsolurile Bundesbank", a declarat pe ton ironic Jens Weidmann, precizând că "singurele mărci germane (existente) sunt cele expuse la Muzeul monedei şi cele pe care oamenii continuă să le aducă" pentru a le schimba cu euro.

Weidmann a respins încă odată apelurile politicienilor şi ale economiştilor la o intervenţie de mare anvergură a BCE în favoarea unor state din zonă aflate în dificultate. Pentru Weidmann, fondurile de salvare europene, FESF (Instrumentul European de Stabilitate Financiară), organism creat în primăvara anului 2010, şi succesorul acestuia MES, vor avea rolul de a ajuta statele aflate în dificultate.

Te-ar putea interesa și: