Premieră în România! Va fi primul astfel de aeroport din țara noastră

Clădirea terminalului este finalizată în proporție de 93% și acum se lucrează la finisaje iar funcționarea ar putea începe din toamnă.

„Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat şi real pentru că zona Braşovului este cu potenţial şi nu depinde de sezon. Practic am avut discuţii cu toate companiile mari din România”, a explicat Alexandru Anghel, directorul Direcției de Implementare a aeroportului.

Lucrările au început anul trecut în martie

Lucrările, începute în luna martie, au o valoare de 30 de milioane de euro. Este demn de menționat că tot a mai rămas de instalat sunt echipamentele pentru sortarea bagajelor, scările rulante şi lifturile.

De asemenea, investiția nu se oprește aici. Directorul Direcției de Implementare a aeroportului a explicat că există un proiect de aducere a căii ferate din Ghimbav până la aeroport.

„Avem un proiect de a aduce calea ferată din Ghimbav până la aeroport. Cred că vom fi primul aeroport din România care avem prevăzută cale ferată”, a completat Alexandru Anghel.

Explicația oferită de președintele CJ Brașov

Totodată, Adrian Veștea, președinte al CJ Brașov, a explicat anterior că „la aproape un an de la momentul începerii lucrărilor” și multă muncă, finisajele interioare sunt în stadiu final de execuție.

„La aproape un an de la momentul începerii lucrărilor la Terminalul Aeroportului Internaţional Braşov, construcţia este terminată, iar finisajele interioare sunt în stadiu final de execuţie”, a scris pe Facebook Adrian Veștea, președinte al CJ Brașov, care a publicat și un video cu aeroportul.