"După decizia de ieri a Judecătoriei Sector 5 putem intra în linie dreaptă cu funcționarea Black Sea Regional Projects 2020 (BSRP) – un prim Think Tank românesc cu o viziune regională! ", a anunţat Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Noua organizaţie îşi mai propune, printre altele, "să promoveze întărirea (sau relansarea) parteneriatului între România și toate țările cu potențial de colaborare regională, în special în domeniile: economic, infrastructură, energie, agricultură, mediu, dar și educație, justiție, cultură".

"Azi putem anunța deja că fostul Prim-Ministru al Georgiei – Irakli Garibashvili – a acceptat să se alăture Boardului ca Membru de Onoare. Invitații au fost adresate altor foști sau actuali oameni politici, oameni de știință sau membri ai societății civile din țările din regiune, din Europa și din SUA", a spus Victor Ponta.

Pe lista membrilor fundaţiei mai figurează Daniel Constantin, Nicolae Bănicioiu, Mirel Palada, Geanina Pușcașu, Robert Cazanciuc, Cristian Socol, Marius Nica.

Pagina de Facebook Black Sea Regional Projects 2020 (BSRP), aici.