”Începând de astăzi, ambasadorul nostru în Libia locuieşte în Benghazi, deoarece noi considerăm Consiliul Naţional de Tranziţie drept singurul interlocutor legitim”, a indicat ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, într-o conferinţă de presă cu omologul său algerian, Murad Medelci.

”Polonia consideră că nu există posibilităţi de cooperare cu colonelul Gaddafi şi, evident, noi preferăm o soluţie mai degrabă politică decât militară la acest conflict”, a afirmat Medelci, adăugând că ”trebuie depuse eforturi mari pentru a face să avanseze soluţia politică ce i-ar permite în fine poporului libian să-şi hotărască definitiv soarta, să opteze pentru noi instituţii”.

”Cred că vorbesc în numele amândurora când spun că susţinem realizarea obiectivelor Rezoluţiei 1.973 a Consiliului de Securitate al ONU privind protecţia populaţiilor civile” ce autorizează o acţiune armată a NATO în Libia, a declarat ministrul polonez.

Cei doi miniştri au căzut de acord asupra unui plan de acţiune pentru întărirea relaţiilor lor politice şi economice.

”Polonia, care deţine preşedinţia UE, va depune eforturi pentru ca noile acorduri să fie semnate între UE şi Algeria şi va susţine deschiderea UE către Algeria, un vecin important din sud”, a dat asigurări Sikorski.
SURSA: Agerpres