Compania cu capital israelian Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucureşti, a anunţat achiziţia unui teren în suprafaţă de 55.000 mp în localitatea poloneză Lodz, pe care intenţionează să dezvolte un mall ce necesită investiţii de circa 85 mil. euro.

Pe terenul achiziţionat, compania va dezvolta un centru comercial ce va dispune de o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp distribuită pe 120 de magazine. Potrivit reprezentanţilor Plaza Centers, lucrările de construcţie la acest proiect vor începe la sfârşitul anului viitor.

Acesta este al 14 proiect dezvoltat de Plaza Centers în Polonia, din 1996, anul intrării companiei pe piaţa polonă. Până în prezent compania a construit şi vândut şapte mall-uri în Polonia.

Plaza Centers a raportat pentru prima jumătate a acestui an o scădere a veniturilor pentru operaţiunile desfăşurate în Europa Centrală şi de Est până la nivelul de 7,73 mil. euro, de la 79,8 mil. euro, cât a înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Israelienii au înregitrat pierderi pentru perioada analizată de 28,3 mil. euro, faţă de un profit de 44,5 mil. euro, în perioada similară a anului trecut.
Plaza Centers a intrat pe piaţa românească în 2006. Din luna noiembrie a anului 2006 acţiunile companiei sunt tranzacţionate la categoria întâi a bursei din Londra. Plaza Centers este o subsidiară a Elbit Medical Imaging (EMI), o companie israeliană cotată atât la bursa din Tel Aviv, cât şi pe Nasdaq. La rândul său, EMI face parte din grupul Europe Israel.