Robert Cazanciuc îl umilește pe șeful statului. El susține preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj foarte clar prin faptul că a trimis Parlamentului pentru reexaminare legea prin care Legislativul poate stabili data alegerilor şi nu Guvernul, şi anume că alegerile vor avea loc în vârf de pandemie.

Totodată, șeful Senatului a subliniat faptul că Guvernul PNL şi preşedintele Iohannis au avut un plan în trei paşi pentru a organiza alegeri pe 6 decembrie, care a inclus şi manipularea cifrelor privind infectările cu noul coronavirus.

„Astăzi preşedintele Iohannis a transmis un mesaj foarte clar – alegerile vor avea loc în vârf de pandemie, pe 6 decembrie. Nu îl interesează sănătatea, educaţia, economia, ci toată puterea. De la început acesta a fost singurul lor obiectiv – să aibă toată puterea. Au eşuat în domeniul sănătăţii, au adâncit pandemia, au eşuat în domeniul economic. Au îngropat România în datorii. Au umplut buzunarele firmelor peneliste şi au lăsat pe drumuri sute de mii de salariaţi. Au compromis grav agricultura, au pus în pericol siguranţa alimentară a ţării, iar preţurile pur şi simplu au luat-o razna. Au aruncat vina pe toată lumea – pe vârstnici, pe copii, pe părinţi, pe antreprenorii din HoReCa, mai puţin pe politrucii lor.

Nu au luat nicio măsură coerentă. Au minţit, au dezinformat, au manipulat cifrele pandemiei după propriile interese. Vor alegeri acum, cu orice preţ, ştiind că românii nu îi vor ierta pentru abuzuri şi incompetenţă”, a afirmat Robert Cazanciuc vineri, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a PSD.

S-au folosit de toate tertipurile doar pentru alegeri

De asemenea, el a mai afirmat faptul că atât PNL cât şi Iohannis au folosit toate tertipurile pentru a putea fi organizate alegerile parlamentare pe 6 decembrie, iar planul lor a fost în trei paşi.

„Astăzi s-a produs ultimul pas din planul preşedintelui Iohannis şi al PNL, preşedintele a retrimis la Parlament legea prin care alegerile parlamentare puteau fi amânate. Acesta a fost planul lor, în trei paşi, care s-a pus în mişcare imediat după alegerile locale. Pasul 1 a fost descurajarea participării la vot a categoriilor care nu-i votează. Au decis să facă alegeri în vârf de pandemie pentru a-i speria şi a-i ţine acasă. Pasul 2 a fost manipularea datelor privind evoluţia pandemiei. Toate raportările din ultima perioadă ne-au arătat că Guvernul prezintă datele care avantajează PNL. Nu există criterii clare, ci doar criterii care sunt schimbate după interesele politice ale PNL.

Pasul 3 – blocarea cu orice preţ a Parlamentului de a schimba data alegerilor. Au folosit toate tertipurile legislative pentru a amâna intrarea în vigoare a legii care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor, dacă pandemia devine extrem de gravă. Astăzi au aşezat ultima piesă din acest puzzle. Preşedintele a trimis la reexaminare legea, tergiversând intrarea ei în vigoare”, a completat Cazanciuc.

În același timp, senatorul PSD a explicat că este profund greşit calculul liberalilor, fiindcă „istoria a demonstrat că românii sunt oameni cu mult curaj, care în momentele dificile au ştiut să lupte pentru drepturile lor”.

„Calculul lor e profund greşit. Istoria a demonstrat că românii sunt oameni cu mult curaj, care în momentele dificile au ştiut să lupte pentru drepturile lor. Vom lupta să le fie respectat dreptul la viaţă, dreptul la sănătate, dreptul la educaţie şi dreptul la muncă. Pentru apărarea acestor drepturi fundamentale trebuie să ieşim la vot, doar aşa nu vom rămâne cu PNL la guvernare în următorii 4 ani. Cei care vor schimbarea ştiu bine că actualul Guvern, Guvernul Iohannis le ameninţă viaţa şi sănătatea. Au demonstrat-o din plin până acum. Iar mesajul PSD pentru cei care vor schimbarea este următorul: veniţi la vot ca să vă salvaţi. Să vă salvaţi viaţa, să vă salvaţi sănătatea, să vă salvaţi dreptul la muncă şi dreptul la educaţie ai copiilor voştri. Veniţi la vot să le arăţi că nu vă pot intimida”, a mai spus Robert Cazanciuc.