Pierderi nemaivăzute în Exxon Mobil. Anul trecut, compania a redus investiţiile în proiecte noi cu aproape o treime și a prezentat planuri de restrângere a forţei de muncă cu până la 15%, transmite reuters.com

Astfel, a acumulat datorii de 21 de miliarde de dolari pentru a acoperi pierderile și costurile de restructurare cauzate de pandemia COVID-19.

Pierderi nemaivăzute la Exxon Mobil

„Schimbările au loc pe fondul celor mai dificile condiţii din piaţă întâlnite vreodată de Exxon”, a declarat directorul general Darren Woods, conform sursei menționate.

Trebuie menționat că Exxon va reduce în timp costurile cu 6 miliarde de dolari pe an, comparativ cu 2019. În 2019, Exxon a obţinut un profit de 14,34 miliarde de dolari.

Luni, 1 februarie, Exxon a anunţat că până în 2025 va investi 3 miliarde de dolari în soluţii cu emisii reduse de carbon şi că a înfiinţat o divizie care se va concentra pe comercializarea tehnologiei sale de captare a carbonului.

British Petroleum a înregistrat primele pierderi din ultimii zece ani

Potrivit Reuters, acesta a consemnat în anul 2020 o pierdere anuală de 5,7 miliarde de dolari, prima în ultimul deceniu, provocată de impactul pandemiei de Covid-19 asupra cererii de petrol.

De menționat este faptul că producătorul de hidrocarburi se aștepta la o astfel de situația și a avertizat că începutul anului 2021 va fi dificil, din cauza restricţiilor pe scară largă asupra călătoriilor.

În pofida mediului de afaceri dificil, și a haosului financiar generat de pandemia de coronavirus, directorul general Bernard Looney a declarat că tranziţia companiei spre un viitor mai ecologic va continua.

Mai exact, BP intenţionează să îşi majoreze capacitatea de generare a energiei regenerabile la 50 de GWi până în 2030, de la 3,3 GW în prezent, în timp ce va reduce producţia de petrol pentru a limita emisiile cu efect de seră.

Sursă foto: Dreamstime