Pfizer dă adevărata lovitură! Decizia fără precedent luată azi, 13 decembrie

Pfizer a anunțat că va achiziționa compania Arena Pharmaceuticals, companie ce se ocupă cu dezvoltarea medicamentelor pentru tratarea bolilor de stomac și intestin. Pentru această companie, Pfizer va scoate din buzunar suma de 6,7 miliarde de dolari.

Această achiziție va permite companiei Pfizer să obțină acces la tratamentul Etrasimod, tratament aflat într-un stadiu avansat de testare, menit să trateze colita ulcerativă. De asemenea, medicamentul se află într-un studiu mediu-avansat în ceea ce privește boala Crohn, o altă boală care provoacă ulcere în tractul digestiv.

Pfizer a decis să achiziționeze această companie având în vedere că bolile inflamatorii intestinale reprezintă o piață de 20 de miliarde de dolari la nivel mondial, fiind o piață atractivă pentru producătorii de medicamente.

Amintim că Pfizer a mai achiziționat, luna trecută, compania de imuno-oncologie Trillium Therapeutics pentru aproximativ 2,22 miliarde de dolari

Pfizer va trimite date complete despre pastila anti-COVID

Pfizer va transmite în zilele următoare către FDA date complete despre pilula sa anti-Covid, a anunțat CEO-ul companiei, Albert Bourla. El este convins că rezultatele complete ale studiilor clinice vor arăta că pilula orală Paxlovid reduce spitalizarea și decesul cu 89%, așa cum au arătat datele intermediare în noiembrie.

Paxlovid este administrat în combinație cu un medicament popular pentru HIV, Ritonavir, relatează CNBC.

Pilula va fi disponibilă publicului la scurt timp după ce va fi aprobată de FDA, a spus Bourla. „Am livrat deja produse în SUA, așa că produsul va fi disponibil luna aceasta dacă este aprobat”, a spus CEO-ul pentru CNBC.

Președintele Joe Biden a declarat că luna trecută SUA au cumpărat 10 milioane de pastile de Paxlovid și livrarea va începe la sfârșitul anului.

„Vom avea setul complet de date în câteva zile”, a spus Bourla pentru CNBC. „Și le vom depune. Știu că datele pe care le vom trimite vor arăta în general ceea ce am văzut în prima parte a studiului”, a declarat Bourla.

ourla afirma anterior că nu se așteaptă ca varianta Omicron să afecteze eficacitatea pilulei, deoarece funcționează diferit de vaccinuri. Paxlovid luptă împotriva virusului prin inhibarea unei enzime de care are nevoie pentru a se replica, în timp ce vaccinurile vizează proteina Spike pe care virusul o folosește pentru a invada celulele umane.