Preşedintele Klaus Iohannis a dat, joi, o veste excelentă celor care doresc să organizeze o nuntă, un botez sau o masă festivă în perioada următoare.

Se pot organiza iarăşi nunţi sau botezuri după 1 iunie

Începând cu data de 1 iunie, acest tip de evenimente vor putea fi organizate cu participarea la exterior a maxim 70 de persoane. În interior, limita este de 50 de persoane.

În cazul în care organizatorul poate garanta că toţi cei prezenţi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, dispar aceste limite, a anunţat şeful statului.

Raed Arafat: Eu, personal, nu aş merge

Totuşi, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, nu pare să fie foarte de acord cu această abordare. El a declarat, joi, că nu ar merge la o petrecere în spaţiu închis, cu toate că este vaccinat.

Arafat spune că o masă la un restaurant este în regulă, dar în cazul unei petreceri în spaţiu închis lumea se mişcă mult mai mult, se dansează, există contact mult mai apropiat.

“La o petrecere mâine în spațiul închis nu cred că eu aș merge, chiar dacă sunt vaccinat. Încă! Mai aștept. Eu, personal, nu aș merge. Eu personal, care nu sunt om de petreceri, nu merg de regulă la petreceri, însă dacă mă invită cineva în spațiu închis, aș spune că încă mai aștept.

Dacă mă invită la o masă în spațiu închis, să stăm să mâncăm la o masă, să discutăm… Diferența că este cu totul altfel. Este contactul.

Petrecerea sau discoteca sau în club… este altfel de contact, mult mai apropiat, de regulă e mai aglomerat, lumea se mișcă foarte mult. Pe când la masă stai mănânci și discuți cu oamenii care sunt în jurul tău”, a declarat Raed Arafat, joi seara, fiind invitat la Antena 3.

“Sper că în viitor să avem tineri vaccinați”

Şeful DSU a mai precizat că tinerii din România vor fi responsabili şi se vor vaccina, pentru că petreceri unde vor merge aceştia au existat şi până acum, chiar dacă erau interzise, şi vor exista şi în continuare.

“De ce să ne ascundem acum? O făceau și până acum (petreceri – n.red.). Trebuie respectate aceste reguli. Nu cred că tinerii vor da petreceri și se vor testa cu teste rapide. Eu sper că în viitor să avem tineri vaccinați”, a mai spus Raed Arafat.