„Aproape 50% din cantitățile necesare de conducte de linie pentru proiect au fost deja produse de compania elenă Corinth Pipeworks, care este responsabilă de producție și livrare.

Livrările au fost distribuite în cinci tranșe principale, primele două fiind deja finalizate cu succes „, a declarat ICGB.
Fabricarea unui al treilea lot de conducte este în derulare.

Compania de proiect a atins șirul de conducte pe teritoriul bulgar.

Lucrările la proiect nu s-au oprit, deși au încetinit în timpul pandemiei coronavirusului, a declarat premierul bulgar, Boyko Borissov, într-un fișier video postat pe profilul său de Facebook în weekend.

În prezent, se efectuează lucrări la aproximativ 30 km de traseu de conducte în Bulgaria și 14 km de traseu în Grecia vecină, a declarat ministrul energiei din Bulgaria, Temenuzhka Petkova.

Petkova speră că până la sfârșitul lunii mai o mașină de sudare va fi livrată în Bulgaria, ceea ce va grăbi cu siguranță procesul de construcție pe teritoriul țării, a spus ea.

ICGB a semnat contracte pentru furnizarea de conducte și construcția interconectorului cu Corin Pipeworks Industry și, respectiv, J&P-Avax. Lungimea planificată a conductei este de 182 km – 151 km de interconector vor fi puse pe teritoriul bulgar, în timp ce 31 km vor fi puse în Grecia.

Conducta, care are un cost total estimat de 220 de milioane de euro (242,7 milioane de dolari), va conecta sistemul de transport grecesc de gaze din zona Komotini la sistemul bulgar de transport al gazului din zona Stara Zagora.
Capacitatea proiectată va fi de până la 3 miliarde de tone pe an în direcția dinspre Grecia spre Bulgaria, conform seenews.com.