Cei de la PSD au votat luni dupa-amiaza in CEX în unamitate rămânerea la guvernare după ce ALDE a decis să plece de la Palatul Victoria.

Discuțiile din spatele ușilor închise au arătat clar că social-democrații au încercat să se încurajeze între ei că nu e cazul să lase puterea din mână.

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău a fost de părere că nu trebuie eliminat tot ce înseamnă ALDE din agentii guvernamentale, companii, deconcentrate. Motivul este unul cât se poate de clar: unii vor ramane cu PSD, susțin surse citate de știripesurse.

Același punct de vedere a fost susținut și de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. El a insistat că dacă nu îi vor da afară,  poate s-ar mai putea negocia cu ei.

„Fuga de la guvernare ar fi fatală!”, a comentat Petre Daea, ministrul Agriculturii, in sedinta, potrivit sursei citate. Eugen Teodorovici a transmis și el mesajul că PSD nu va fugi ca să nu ușureze munca celor de la ALDE.

În acealași timp, liderii PSD și-au exprimat îngrijorarea că pesediștii cam rupt rândurile. Din aceast motiv, mai marii PSD au susținut categoric că trebuie oprite plecările din partid și că în acest moment sunt cam demobilizați.