Anunțul a fost făcut de Corinne M. Le Goff, directorul comercial al Moderna. Aceasta a explicat că acest demers ar putea fi pus în practică în scurt timp în țări care își vaccinează rapid populațiile, cum este cazul SUA, relatează Business Insider.

“Este probabil ca țările care au realizat deja o acoperire vaccinală ridicată să fie gata să-și mute atenția pe doze suplimentare în 2022 și, eventual, chiar și la sfârșitul acestui an”,  a declarat Corinne M. Le Goff, directorul comercial principal al Moderna, în timpul unui apel cu investitorii.

Le Goff a spus că țări precum SUA care își inoculează rapid populațiile ar putea începe să primească doze supliementare de rapel în curând, dar pentru că doar aproximativ 5% din populația globală a fost vaccinată, majoritatea țărilor ar continua să le ofere rezidenților primele doze de rapel.

“Sper ca vara aceasta să obținem autorizarea vaccinului pentru o astfel de doză, astfel încât să putem ajuta oamenii să își intensifice nivelul de protecție înainte de toamnă, pentru a preveni un nou val”, a declarat și directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.

Câte persoane s-au infectat după vaccin?

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis, miercuri, că 18.630 persoane au avut un test pozitiv SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin. Această cifră reprezintă 0,81 % din totalul persoanelor vaccinate.

O cifră de 2.983 persoane s-au infectat cu noul coronavirus după cea de-a doua doză de vaccin, reprezentând 0,21% dintre cei care au primit ambele doze de vaccin. INSP a arătat că, în perioada 27 decembrie – 11 aprilie, 9,2% din persoanele testate erau vaccinate, iar 47.3% dintre acestea au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis, miercuri, situaţia persoanelor confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după vaccinare, până la 11 aprilie 2021.

”9.2% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 11 aprilie 2021, au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, doar 47.3% au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis, miercuri, INSP.

Sursă foto: Dreamstime