Pericolul de infectare, crescut pe litoral? Băsescu avertizează

Fostul președinte Traian Băsescu a fost întrebat despre propunerea secretarului de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, care a sugerat că masca de protecţie ar trebui purtată şi în apa mării.

„Am înţeles şi eu de la specialişti că transmisia virusului se face prin aer. Mă duc la mare, dar e bine când mă plimb să port mască. Nu ştiu ce o să fac când mă bag în apă. Aici e greu să dau o soluţie. Cât stau la plajă e bine să stau cu masca.

La mare avem briza care mişcă aerul tot timpul. Cred că nu o scadă presiunea pe ATI. N-aş fi un adept al relaxării sau al negării riscului de nu-ţi lua măsurile care nu trebuie luate”, a explicat Traian Băsescu într-o declarație la România TV.

Declarația lui Paul Ene

Băsescu a transmis informațiile respective în contextul în care Paul Ene a vorbit despre regulile anti-COVID care trebuie respectate de către hotelieri dar și de către turiști, în minivacanța de 1 Mai și Paște.

Astfel, secretarul de stat în ministerul Economiei şi Turismului a făcut referire și la obligativitatea purtării măștii la malul mării, mai exact pe șezlong și în apă.

„În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca”, a declara Paul Ene, punctând că marea este spațiu public.

„Eu sper că până atunci să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Dar regulile, în momentul de față, astea sunt. Dacă nu se vor schimba, atunci știm toți ce înseamnă asta”, a declarat acesta pentru Antena 3.

Sursă foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca