Un bărbat a fost arestat în Spania sub acuzația de agresiune, după ce ar fi infectat 22 de oameni cu COVID. El a continuat să meargă la birou, unde și-a dat jos masca și a tușit spre colegi, spunându-le că o să-i infecteze, relatează BBC.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, este acuzat că a continuat să meargă la muncă și la sala de fitness, în ciuda faptului că tușea și avea febră 40 de grade. Potrivit unui comunicat al poliției, bărbatul prezenta simptome de câteva zile, dar a refuzat să plece de la muncă și să rămână acasă, în orașul Manacor.

A refuzat să stea acasă, deși avea COVID

Într-o seară, el a făcut un test RT-PCR, dar a doua zi a mers la muncă și la sală, până să primească rezultatul. Colegii i-au spus să meargă acasă, dar bărbatul a refuzat, susține poliția. El și-ar fi dat jos masca, spunându-le: “O să vă infectez pe toți cu coronavirus”.

Când a primit rezultatul pozitiv, colegii s-au alarmat și si-au făcut și ei teste, care au ieșit pozitive. Cinci dintre colegi și încă trei oameni de la sala de fitness au fost ulterior depistați pozitiv cu coronavirus. Alte 14 persoane, rude ale celor infectați, s-au îmbolnăvit de COVID, inclusiv un copil de 3 ani.

Poliția investighează acest caz de la sfârșitul lunii ianuarie. Se pare că niciunul dintre cei infectați nu a făcut o formă gravă a bolii

Fapta bărbatului, pedepsită și în România

În România, Codul Penal prevede la art.352 sancțiunile aduse faptei de zădărnicire a combaterii bolilor. Astfel, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

De asemenea, dacă fapta este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.

Sursa foto: Dreamstime