Sportivii nominalizați sunt aleși după criterii stricte care țin cont de performanțele și rezultatele realizate și obținute în anul 2021, de valoarea dovedită, de imagine, de capacitatea de a promova și de a reprezenta cât mai bine această ramură sportivă.

Performanţele lui Paul Georgescu, cel mai titrat club polisportiv al unei companii din România, sunt impresionante. Oficialii World Open Water Swimming Association îl caracterizau ca fiind un „un excelent înotător, talentat triatlonist și profesor de sport la International British School of Bucharest”, relatează stirileprotv.ro

Motivele pentru care Paul Georgescu a fost nominalizat

Principalele argumente și motivația noii nominalizări, pentru a treia oară consecutiv, în cel mai important top al superlativelor anuale în domeniul înotului în ape libere, au fost:

– pe 10 februarie 2021 a stabilit un nou Record Mondial omologat de reprezentanții Guinness World Records după ce a înotat 3,5 km în Lacul Snagov timp de aproape o oră (57’56”), apa având numai 4⁰C.;

– pe 29 iunie 2021 a înotat 100 km, timp de 34 de ore, în Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”. Tot atunci, a doborât Recordul Național de distanță înotată într-o piscină olimpică în 24 de ore, și anume 72,5 km.

– în perioada 6 – 12 august 2021, Paul Georgescu a devenit primul sportiv care a terminat Lake’s Seven Ultra Maraton, versiunea românească a Ocean’s Seven. A înregistrat și o premieră în înotul românesc în ape deschise: traversarea, în 7 zile, a 6 lacuri din România, însumând o distanță de peste 100 km! Este vorba despre Lacurile Stânca Costești (județul Botoșani), Izvorul Muntelui (județul Neamț), Colibița (județul Bistrița Năsăud), Beliș Fântânele și Drăgan (județul Cluj) și Vidraru (județul Argeș). În 2020, tot în luna august, el a înotat 104,084 km în Lacul Barajului de la Porţile de Fier I (județul Mehedinți), primul lac din seria celor șapte, în 21 ore 42 minute. Lake’s Seven Ultra Maraton, o provocare pentru toți înotătorii de anduranță care trebuie să parcurgă înot cele mai lungi 7 lacuri din România, a luat naștere la inițiativa organizației Sport4You, de a avea ape curate, a promova frumusețile țării și a încuraja înotul în ape deschise.

– dezvoltarea Ice Swimming-ului în România și formarea unui lot național alcătuit din 11 sportivi care va participa la Campionatele Mondiale de înot în ape înghețate, care vor avea loc în februarie 2022, la Glogow, în Polonia. Paul Georgescu deține și cea mai importantă performanță în acest sport din România: este Campion Mondial de înot în ape înghețate (0,2°C) în proba de 500 m.

– înființarea Asociatiei de Ice Swimming & Open Water România

– inițierea și organizarea Romanian Triple Crown, o competiție alcătuită din trei traversări la standarde internationale.

Iată cum îl puteți susține pe campionul român

Paul Georgescu este cel mai rapid român care a traversat în 2016 Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′) și deținător al titlului Triple Crown (English Channel).

Pentru a putea vota, va trebui să vă înregistrați aici: https://www.openwaterswimming.com/login/?action=register

Linkul unde poate fi apoi votat sportivul român Paul Georgescu pentru titlul de Man of the Year 2021 este: https://www.openwaterswimming.com/contestants/paul-georgescu-romania-2021/