Silvia Petre, reprezentanta unei asociații de pensionari din Timișoara transmite că aceștia strâng semnături pentru un manifest și se pregătesc să iasă în stradă.

Declarația făcută de Silvia Petre

„Nu acceptam să își bată joc. Nu i-a pus nimeni să voteze. Am început să strângem semnături. Sunt răcită, am diabet, nu accept să își bată nimeni joc de noi. E păcat că nu se pot organiza proteste, mâine aș ieși în fața Prefecturii. Nu se poate să își bată nimeni joc de noi”, a declarat Silvia Petre la România TV.

Ce a spus Violeta Alexandru despre majorarea pensiilor

„La sfârșitul lunii iulie se preconizează o evaluare făcută de ministrul Finanțelor. Așteptăm această evaluare a situației încasărilor la buget pentru că se resimte nevoia unei comunicări fundamentate pe cifre și date pentru români.

Nu am încercat deloc să tragem de timp. E necesară această evaluare pe care Ministerul Finanțelor vrea s-o facă pentru a avea un răspuns ferm. Legat de posibilitate pensiilor de a crește cu 40%, declarația premierului este clară. Intenția noastră asumată este de a crește pensiile.

Rămâne să vedem care este situația încasărilor, impactul bugetar bazat pe mai multe scenarii și să comunicăm în cel mai scurt timp posibil. Părerea mea este că e mai respectuos față de oameni cu cât facem această comunicare mai repede”, a declarat Violeta Alexandru pentru B1 TV.