Pensiile vor veni înainte de Paște

Joi, Guvernul a luat decizia de a plăti pensiile pentru luna mai înaintea sărbătorilor pascale. Casa Națională de Pensii Publice va transfera suma totală de 9.331.399 de mii de lei către Poșta Română și bănci până în data de 30 aprilie.

Ministerul Muncii a transmis joi, pe 25 aprilie, că la solicitarea premierului Marcel Ciolacu, a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum pentru a permite plata în avans a pensiilor înaintea sărbătorilor pascale. În ședința de joi, Executivul a aprobat cele două acte normative care facilitează plata anticipată a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024.

Până în data de 30 aprilie, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) va transfera sumele necesare către Poșta Română și băncile comerciale cu care are încheiate acorduri pentru plata acestor drepturi.

”Devansarea plăţii pensiilor înainte de sărbătorile de Paşte presupune un efort susţinut pentru care vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, colegilor din minister, Casei Naţionale de Pensii Publice şi caselor teritoriale de pensii, băncilor comerciale cu care CNPP are încheiate convenţii şi, nu în ultimul rând, reprezentanţilor Poştei Române, care vor face eforturi pentru ca aceste drepturi să ajungă cât mai repede la pensionari”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura–Oprescu, potrivit comunicatului de presă.

simona bucura oprescu
Simona Bucura-Oprescu (SURSA FOTO: Camera Deputaților)

Potrivit sursei citate, pentru efectuarea plăților anticipate a pensiilor pentru luna mai 2024, prin mandat poștal, se va transfera către Compania Națională Poșta Română SA suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și 339.359 mii lei din bugetul de stat.

De asemenea, către băncile comerciale, suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și 683.898 mii lei din bugetul de stat va fi virată. Suma totală necesară pentru plățile anticipate a pensiilor este de 9.331.399 mii de lei.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că se adoptă hotărârea care permite plata anticipată a pensiilor înaintea sărbătorilor de Paști, el evidențiind că este un gest de respect față de seniorii României.

Primele transferuri către Poșta Română se vor efectua astăzi

Amintim că Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a adus vestea mult așteptată de către mulți beneficiari. Pensiile vor fi distribuite înainte de sărbătorile de Paște. Astăzi, pe data de 25 aprilie 2024, vor fi efectuate primele transferuri către Compania Națională Poșta Română.

În zilele care urmează, vor fi transferate sumele și către cei care au optat pentru primirea pensiei în cont bancar.

„Lucrăm în echipă. Seara s-a lucrat până târziu pentru că e neapărat urgent să elaborăm două acte normative. Este vorba de o Hotărâre de Guvern privind devansarea plății pensiilor și un memorandum privind aprobarea creșterii privind aprobarea creșterii limitelor de angajament și bugetare.

Vom începe să facem primele plăți către Poșta Română. Este vorba despre 50% din sumă, iar săptămâna viitoare facem plata tuturor pensiilor, astfel încât toată lumea să primească drepturile de pensie”, a zis el.

Mai multe puteți citi aici.