Cei care au vazut o cursa de Formula 1 spun ca e un eveniment la care trebuie sa asisti macar o data in viata. Agentiile de turism au sesizat la randul lor potentialul acestei afaceri si au introdus in ofertele lor sectiunea numita „Formula 1”.
Pachetele F1 includ cazare pe parcursul weekendului in care se desfasoara cursa si biletul de intrare care permite accesul la sesiunea de „warm-up” de vineri, la calificarile de sambata si, bineinteles, la cursa de duminica.
Din sezonul 2002 au mai ramas de disputat zece curse. Pentru turistul roman impatimit de Formula 1, patru dintre ele reprezinta destinatii de luat in calcul: Magny-Cours – Franta, Hockenheim – Germania, Budapesta – Ungaria si Monza – Italia.

Magny-Cours, orasul muzeului Ligier .

Situat in regiunea viticola a Burgundiei, Magny-Cours este unul dintre cele mai moderne circuite de Formula 1. In ultimii zece ani, Schumacher a castigat de cinci ori pe circuitul francez si are destule sanse sa repete isprava si in acest an. Circuitul este functional pe tot parcursul anului, fiind gazda multor evenimente automobilistice. Aici se gaseste si muzeul Ligier, singurul din Europa care expune toate modelele produse de echipa care a activat in Marele Circ timp de 20 de ani. Daca vii la Magny-Cours dinspre Paris, foloseste autostrada A10 spre Orleans. Din Bourges, ia-o pe drumul N76 spre St. Pierre le Moutier si urmareste semnele. Pentru a prinde un loc in campingul de langa circuit trebuie sa ai norocul de a te numara printre primii sositi.
Pentru multi impatimiti de Formula 1, circuitul de la Hockenheim este unul din cele mai spectaculoase din calendar. Peste 100.000 de oameni asista an de an la cursa. Biletele pentru standurile principale sunt vandute de multe ori cu doi ani inainte, acesta fiind unul din principalele motive pentru care nemtii au muncit in ultima vreme la marirea capacitatii tribunelor. Frankfurt este la 45 de minute de mers cu masina de circuit. Campingul functioneaza doar in saptamana cursei si este deschis doar turistilor cu bilet pentru cursa.

Monza este fieful Ferrari

Cursa de la Hungaroring este cea care aduna cei mai multi spectatori romani. Nu doar datorita faptului ca este aproape, ci si datorita preturilor practicate de unguri. Pana in Ungaria poti merge de unul singur, benzina pentru un drum dus-intors cu masina (la un consum de 7 litri/100 km) costand in jur de 2.500.000 lei. La fata locului exista o serie de oferte de cazare, una din cele mai interesante fiind cea de camping. Fie ca innoptezi in sacul de dormit sub cerul liber, fie ca stai cu cortul, vei avea posibilitatea sa petreci un weekend intreg alaturi de fani din toata lumea. Un loc pentru un adult costa zece euro pe noapte, iar pentru un cort de patru persoane platesti 20 de euro/ noapte. Campingurile ofera dusuri si toalete si, de anul acesta, mici magazine din care turistii vor putea cumpara mancare. O alta posibilitate de cazare este statul in gazda in satul care gazduieste circuitul. Ca sa gasesti loc in gazda trebuie sa fii acolo de joi. O bere pe circuit costa in jur de cinci euro. In afara circuitului poti bea o cafea cu doi euro. Un steag cu Ferrari costa 30 euro. Din Budapesta se poate ajunge la Hungaroring cu HEV-ul, un metrou care circula prin imprejurimile capitalei. La toate aceste cheltuieli se adauga 250 de euro, ce trebuie prezentati la granita, si asigurarea medicala.
Monza se situeaza la 31 de km de Milano si aduna in tribune, in fiecare an, o mare de suporteri Ferrari. E cel mai rapid circuit datorita liniilor sale drepte. Cand nu gazduieste curse este frecventat de turisti, care il testeaza fie pe biciclete, fie pe motociclete sau chiar pe jos. si in Monza se poate sta in camping, un loc costand opt euro pe noapte. Locul pentru cort costa tot opt euro si costul unui dus este 0,50 euro. La 500 de m de camping se afla un supermarket de unde fanii se pot aproviziona cu provizii. Autodromul Monza beneficiaza si de o piscina de dimensiuni olimpice.

Minimum 140 euro pentru un bilet la o cursa de formula 1
Magny-Cours, Franta
– intrare generala, loc in picioare, sambata si duminica – 150 euro
– loc pe scaun, sambata si duminica – 250 – 400 euro

Hockenheim, Germania
– intrare generala, loc in picioare neacoperit, vineri – duminica – 170 euro
– loc pe scaun, neacoperit, vineri – duminica – 280 – 410 euro
– loc pe scaun, acoperit, vineri – duminica – 300 – 500 euro

Budapesta, Ungaria
– intrare generala, loc in picioare, vineri – duminica – 150 euro
– loc pe scaun, neacoperit, vineri – duminica – 235 – 395 euro
– loc pe scaun, acoperit, vineri – duminica – 480 euro

Monza, Italia
– intrare generala, loc in picioare, sambata si duminica – 140 euro
– loc pe scaun, neacoperit, sambata si duminica – 410 – 610 euro
– loc pe scaun, acoperit, sambata si duminica – 490 – 680 euro

Pachet complet: bilet plus cazare
Cursa    Oferta Simpaturism * (euro)        Oferta Neckerman ** (euro)
Magny-Cours, Franta    450 – 510         280 – 525
Hockenheim, Germania    370- 615            407 – 646
Hungaroring, Ungaria    550 – 1.390 cazare 3 nopti    354 – 703 cazare 4 nopti
Monza, Italia        630 – 830 cazare 3 nopti        528 – 933 – cazare 4 nopti

* Oferta include biletul de intrare cu loc in picioare
** Oferta calculata pentru pretul celui mai ieftin bilet de intrare
Nota: Preturile difera in functie de standardele hotelului la care este cazat turistul. Majoritatea pachetelor includ transportul de la hotel la locul de desfasurare
a cursei si inapoi.