Conform sursei citate, decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri la sediul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, la invitaţia ministrului Attila Korodi.

'Vă mulţumesc pentru interesul pe care îl arătaţi faţă de acest proiect de importanţă majoră pentru bucureşteni. Vorbim de instituirea primei arii naturale protejate intraurbane, o oază de biodiversitate cu care puţine capitale din Europa şi chiar din lume se pot lăuda. Vorbim despre o moştenire pe care o puteţi lăsa generaţiilor viitoare, total diferită de caracteristicile unei metropole cum este Bucureştiul. În momentul de faţă nu avem cadrul legal să protejăm această zonă, ea fiind expusă multor riscuri. Academia Română şi Ministerul Mediului şi-au dat deja avizul ştiinţific, iar avizul Consiliului General este ultimul element necesar pentru ca Guvernul să poată institui aria protejată prin act normativ', a precizat, în cadrul întâlnirii, ministrul Attila Korodi.

Reprezentanţii majorităţii din Consiliul General au menţionat că susţin acest proiect şi că îl vor aviza favorabil în următoarea şedinţă de Consiliu.

'Ştim că este un proiect cu o largă susţinere din partea bucureştenilor, important atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi al sănătăţii publice şi protecţiei mediului. Din punctul de vedere al alianţei PSD-UNPR-PC-PPDD, aveţi întreaga susţinere', a declarat consilierul general Bogdan Georgescu (PSD), se spune în comunicat.

La rândul lor, reprezentanţii opoziţiei s-au arătat, de asemenea, în favoarea proiectului.

'Am studiat cu atenţie documentaţia şi nu văd să fie vreo problemă. Suntem de acord că avizul favorabil trebuie dat cât mai repede', a spus consilierul general Mihnea Tălău (PNL).

'Şi din partea noastră aveţi toată susţinerea. Credem că, indiferent de opinii şi abordări politice, proiectele majore trebuie să găsească consens, pentru că, în definitiv, toţi suntem în slujba bucureştenilor', a adăugat consilierul general Mircea Raicu (PDL).

Având în vedere acordul la care au ajuns liderii grupurilor politice din Consiliul General al municipiului Bucureşti, proiectul pentru avizarea suprafeţei administrative a viitorului Parc Natural Văcăreşti ar putea fi votat în şedinţa Consiliului General de la sfârşitul lunii septembrie, precizează comunicatul MMSC.

AGERPRES