Marile magazine din Timișoara au fost luate cu asalt de românii care se pregătesc pentru cele 14 zile de carantină. Supermarketurile s-au umplut de sute de oameni în cursul zilei de duminică, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a măsurii de carantină, transmite Digi24.

S-au format cozi imense la casele de marcat, lucru ce i-a supărat teribil pe cumpărătorii care reclamă faptul că reprezentanții lanțurilor comerciale nu au prevăzut situația. Cumpărătorii se plâng de faptul că sunt nevoiți să aștepte zeci de minute să-și poată achita produsele și astfel, crește inevitabil riscul de infectare.

Pe de altă parte, specialiștii îndeamnă la calm și responsabilitate și le recomandă timișorenilor să nu se înghesuie în magazine pentru că acestea vor rămâne deschide și în perioada carantinei și nu are rost să își facă prea multe provizii.

Cu toate acestea, oamenii s-au bulucit în magazine, iar produsele cele mai căutate la raft au fost uleiul, zahărul, făina și apa plată. De asemenea, a fost aglomerație și la rafturile unde se găsesc soluții de dezinfectare și produse de curățat.

Carantină în Timișoara de duminică noaptea

Municipiul Timişoara şi patru comune periurbane vor intra în carantină, de le miezul nopţii de duminică spre luni, din cauza ratei mari de infectare cu SARS-CoV-2.

Potrivit Prefecturii Timiş, după analiza atentă a tuturor datelor primite din partea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi a specialiştilor în cadrul CJSU Timiş, s-a decis instituirea carantinei începând cu data de 8 martie, ora 00,00, pe raza municipiului Timişoara şi a comunelor Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc şi Dumbrăviţa, pentru o perioadă de 14 zile.

Se vor aplica o serie de măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent în zona menţionată sau doar o tranzitează. Aceste măsuri au ca scop prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, primarul Timişoarei a atras atenţia că nerespectarea măsurilor care intră în vigoare pe perioada carantinei îi va afecta pe toţi, fie printr-o carantină de şi mai lungă durată, fie prin pierderea de vieţi omeneşti.