Orban a declarat că PNL a susținut proiectul inițiat de Nicușor Dan, care era mai bun decât cel la care s-a ajuns ulterior.

”Ştiţi foarte bine că noi am susţinut proiectul de buget iniţiat de primarul Nicuşor Dan care, din punctul meu de vedere, era mai mult decât forma la care s-a convent acum, dar totul e bine când se termină cu bine, până la urmă ne-am înţeles”, a declarat Ludovic Orban.

”În execuţia bugetară se va vedea că pot să fie necesităţi de rectificare bugetară şi oricând Consiliul General şi primarul general va considera necesară o rectificare bugetară, va putea să facă această rectificare bugetară, dar este bine că avem un buget la Capitală şi practic toate obiectivele importante au în momentul de faţă şansa de a fi realizate”, a mai declarat Orban.

Bugetul Capitalei a fost votat

“Bucureştiul are buget. Le mulţumesc celor 34 de consilieri generali de la PNL, USR PLUS şi PMP, care au votat în această seară pentru a aproba bugetul Capitalei pe 2021. Deblocăm investiţiile, plătim datoriile, muncim împreună pentru Bucureşti”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

“Bugetul Capitalei, votat astăzi în şedinţa CGMB, este pentru prima dată, după mulţi ani, unul mai aproape de realitate. Mai exact, este cu un miliard mai aproape de realitate. USR PLUS a dat dovadă de responsabilitate şi a votat această variantă de buget care nu este încă unul atât de realist pe cât ne-am dori, dar este necesar a fi adoptat pentru ca municipiul Bucureşti să poată funcţiona şi să evite blocajul financiar“, a declarat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

Este timpul să înceapă reformele

“Eliminarea risipei şi desfiinţarea companiilor municipale sunt soluţii ce pot ajuta la un echilibru al veniturilor şi cheltuielilor din bugetul Capitalei, alături de limitarea cheltuielilor de funcţionare a PMB şi de o eficientizare a subordonatelor”, arată PLUS Bucureşti.

Bugetul cu amendamentul primarului general a fost adoptat cu 34 de voturi “pentru”, 5 “împotrivă” şi 15 abţineri.

”Este un demers pe care l-am început din luna ianuarie. A fost un demers dificil pentru că am plecat cu o situaţie financiară extrem, extrem de dificilă pentru că Primăra Capitalei nu a fost pusă pe baze economice ani de zile şi atunci a fost un întreg efort pentru care vreau să mulţumesc colegilor din majoritate”, a declarat el.

”Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuieli inutile, este un buget al responsabilităţii, pentru că vrem să recâştigăm încrederea partenerilor noştri. Nu potţ să faci mari lurări de investiţii când tu nu plăteşti oameni care ţi-au făcut lucrări încă din primăvara lui 2019. Este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri şi financiar. Primăria Cpitalei se va ţine de cuvânt, va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a mai declarat primarul general.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu