PNL și USR-PLUS au făcut alianțe în mai multe județe la alegerile locale și se părea că cele două ar putea forma Guvernul și după scrutinul de pe 6 decembrie. Totuși, cei de la USR-PLUS au alte gânduri. Chiar Dan Barna, liderul formațiunii, a făcut anunțul. Ludovic Orban ar putea pleca de la Palatul Victoria.

Orban e out!

Barna spune că, după alegerile parlamentare, Alianţa USR-PLUS, va avea o propunere pentru funcţia de premier și că vrea să obţină cât mai multe mandate în Parlament. „Având un grup parlamentar puternic, putem discuta de o coaliţie de guvernare cu PNL. Deci, o să vedem care sunt rezultatele electorale, în funcţie de asta o să vedem ce coaliţie va fi necesară”, afirmă Dan Barna.

„Vom avea o propunere de premier. Da, vom avea propunere de premier, sperăm să avem un rezultat electoral care să ne ducă într-o zonă în care să putem pretinde şi guvernarea, în funcţie de ce vor decide românii, evident, vom fi acolo pentru următoarea guvernare”, a declarat Dan Barna, conform TVR.

Barna e evitat să răspundă acă din viitoarea guvernare va face sau nu parte și PMP. „Miza pentru noi este să avem o prezenţă USR-PLUS cât mai consistentă în Parlament. Ăsta e obiectivul următoarelor trei luni sper, spun sper pentru că sper să fie alegeri în 6 decembrie şi pe cale de consecinţă, să reuşim să controlăm virusul într-o zonă în regulă.

Având un grup parlamentar puternic, putem discuta de o coaliţie de guvernare cu PNL. Deci, o să vedem care sunt rezultatele electorale, în funcţie de asta o să vedem ce coaliţie va fi necesară”, a arătat Barna.

Șeful USR a mai spus că toţi candidaţii formațiunii pentru scrutinul parlamentar vor fi stabiliţi de către delegaţi. „Sunt 80 de colegi înscrişi în cursă pentru 17 locuri sau 18 locuri, cam pe acolo o să avem parlamentari de Bucureşti”, a mai spus Barna.

Aceştia vor fi aleşi pentru a fi plasaţi pe poziţiile de pe lista de candidaţi de către cei 200 de delegaţi USR şi PLUS, Barna explicând că nu poate el, ca preşedinte, să „pună cu mâna” parlamentari.

Liderul USR s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut la alegerile locale de Alianţa USR PLUS. Vrea însă un rezultat mai bun la alegerile generale, având în vedere că la parlamentare vor vota şi unele categorii care nu şi-au putut exprima opţiunile la locale, precum diaspora, studenţii care locuiesc în marile oraşe fără a avea buletin acolo.

Sursa foto INQUAM / George Calin