Premierul Ludovic Orban încearcă să aducă investitori cât mai mulți în România, în speranța că am putea depăși cât mai repede criza cauzată de pandemia de coronavirus. Premierul a avut o discuție cu unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii chiar astăzi.

Orban a dat lovitura

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut o convorbire telefonică cu Prinţul moştenitor al Emiratului Abu Dhabi, Şeicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, la iniţiativa Alteţei Sale, context în care a fost convenită continuarea eforturilor comune în vederea aprofundării şi extinderii suplimentare a cooperării economice bilaterale. Șeicul are o avere care se învârte în jurul sumei de 20 de miliarde de dolari. Acesta a contola cica 10% din resursele de petol ale lumii.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi înalţi oficiali au exprimat apreciere faţă de nivelul excelent al relaţiilor bilaterale dintre România şi Emiratele Arabe Unite, cu precădere în ceea ce priveşte parteneriatul economic strategic existent între cele două ţări.

“A fost convenită continuarea eforturilor comune în vederea aprofundării şi extinderii suplimentare a cooperării economice bilaterale, inclusiv prin încurajarea interacţiunilor directe dintre oficialii şi comunităţile de afaceri din România şi Emiratele Arabe Unite. Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat, în acest context, dialogul foarte bun al autorităţilor de la Bucureşti cu companiile emirateze prezente deja în ţara noastră şi a evocat numeroasele oportunităţi de realizare de noi investiţii, în multiple domenii”, se arată în comunicat.

Premierul a adresat, totodată, mulţumiri Şeicului Mohammed bin Zayed Al-Nahyan pentru sprijinul generos acordat de Emiratele Arabe Unite ţării noastre în eforturile de combatere a epidemiei de COVID-19.

 

Sursa foto INQUAM_Photos_Octav_Ganea-1-scaled.jpg