Pentru al doilea an consecutiv, Sibiul, a fost nominalizat pe lista TOP 20 celor mai bune destinaţii turistice europene.

Primăria municipiului Sibiu a anunţat, miercuri, că în perioada 20 ianuarie – 10 februarie se va desfăşura competiţia pentru stabilirea topului 20 al oraşelor turistice de top. Locurile se vor ocupa în funcţie de voturile primite de fiecare oraş participant. Municipalitatea a precizat că se poate vota o dată la 24 de ore de pe acelaşi IP.

Sibiu – în top 20 cele mai bune destinații

De asemenea, primăria Sibiului a precizat că este pentru al doilea an consecutiv când orașul este nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene de către Asociaţia European Best Destinations. Primăria Sibiu a anunţat că a înscris oraşul în această competiţie cu scopul de a menţine destinaţia Sibiu în atenţia turiştilor. Reprezentanții vor să atragă turiștii printr-o promovare constantă.
“Apariţia vaccinului anti-COVID ne dă speranţa că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv, trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricţiile necesare pentru protecţia cetăţenilor. Anul acesta, în prezentarea oraşului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activităţi prin care turiştii pot respecta distanţarea şi se pot simţi în siguranţă. Am scos în evidenţă centrul istoric, modalităţile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii şi drumeţiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeţiei şi gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Alte orașe nominalizate

Printre oraşele şi regiunile selectate alături de Sibiu în această competiţie se numără Viena, Paris, Roma, Florenţa, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franţa), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania, Capri (Italia) şi Kefalonia (Grecia).