Deputatul USR Claudiu Năsui, membru al Comisiei de Buget, Finanțe şi Bănci avertizează că noua rectificare ne arată exact cum funcționează sistemul: mai întâi explodează cheltuielile statului și ne promit că au bani, apoi începe criza de bani, deficite, etc. După care tot guvernul vine cu creșteri de taxe și taxe noi. Deputatul atrage atenția că, deși românii încep să conștientizeze că există un sistem inechitabil de pensii speciale pentru cei influenți politic, taxarea pensiilor speciale a fost amânată.

“Rectificarea bugetară: taxe pentru noi, pensii speciale și PNDL pentru ei. Noua rectificare ne arată exact cum funcționează sistemul. Mai întâi ne promit că au bani și explodează cheltuielile. Ne zic să nu ne facem griji, că totul va fi bine. Apoi începe să se vadă peste tot criza de bani, deficite, inflație, etc. După care tot ei vin cu creșteri de taxe și taxe noi.

Ce vedem la această rectificare? Au văzut că românii încep să conștientizeze că există un sistem inechitabil de pensii speciale pentru cei influenți politic, au zis că vor taxa pensiile speciale. Foarte bine. Chiar mă pregăteam să-i felicit pe tema asta. Dar până la urmă ce au făcut? Absolut nimic. Doar mult zgomot. Din ordonanța care prevedea taxe noi și impozitarea pensiile speciale, au scos partea cu pensiile speciale. Au rămas doar taxele noi.”, scrie Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR mai atrage atenţia că priorităţile Guvernului nu sunt nicidecum Sănătatea sau Educaţia, ci conservarea privilegiilor și îmbogățirea baronilor şi de aceea faimosul Program Național de Dezvoltare Locală, supranumit “puşculiţa partidelor” primeşte încă 1,5 miliarde de lei.

“În final, nu doar că sumele alocate sănătății (-297 milioane) sau educației (-992 milioane) scad, dar programele de fidelizare a baronilor locali cresc. Faimosul PNDL mai primește încă 1.5 miliarde de lei. Vorbim de același PNDL care este supranumit pușculița partidelor și din care s-a furat masiv. Cresc și accizele la țigări și mai apare o nouă acciză pe băuturi răcoritoare cu zahăr. În total cu 482 milioane de lei.

Și aici se văd prioritățile guvernului. Nu sănătatea (nici acum nu funcționează cardul de sănătate, dar nu mai vorbim despre asta), nu educația, nici măcar să ne facă viața mai ușoară sau să ne lase mai mulți bani în buzunar. Prioritatea este conservarea privilegiilor și îmbogățirea baronilor. Cam asta s-a întâmplat de 30 de ani în România. O clasă politică care nu a avut niciodată curajul sau viziunea de a face reforme sistemice. În ritmul ăsta, să nu ne mirăm că România nu progresează, ba din contră.”, scrie în încheiere Claudiu Năsui.