Obiectivul anunţat anterior de OMV privea realizarea unei producţii de 400.000 de barili echivalent petrol pe zi în 2016, graţie unor investiţii de aproximativ 3,9 miliarde de euro pe an până în 2016. Cu toate acestea preţul barilului de petrol a scăzut cu aproape 25% în ultimele luni atingând cele mai scăzute valori din ultimii patru ani, reducând valoarea de piaţă a companiilor petroliere şi obligându-le să taie chletuielile.

OMV a precizat că va revizui ritmul investiţiilor pentru următorii doi-trei ani, urmând să anunţe o decizie în acest sens în luna februarie a anului următor.

'Proiectele care ne vor aduce mai aproape de ţintă vor fi executate' a declarat directorul financiar de la OMV, David Davies. Acesta a refuzat să ofere detalii cu privire la proeictele care vor fi afectate spunând doar că 'numele nu vor fi nesemnificative'.

OMV se confruntă nu doar cu scăderea preţului petrolului ci şi cu o restructurare a echipei manageriale. Luna trecută OMV a anunţat că directorul general, Gerhard Roiss, va demisiona din funcţie anul viitor, cu doi ani înainte de terminarea mandatului său, în timp ce operaţiunile din domeniul gazelor naturale urmează să fie incluse într-o nouă divizie downstream.

Tot joi, OMV a anunţat că în trimestrul al treilea profitul său net a crescut cu 6% până la 281 milioane de euro, peste estimările analiştilor care mizau pe un rezultat de 271 milioane de euro. De asemenea producţia a crescut cu 13% până la la 311.000 de barili echivalent petrol pe zi. Grupul austriac a finalizat modernizarea rafinăriei Petrobrazi, ceea ce a avut un efect pozitiv asupra profitabilităţii sale.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze.

SURSA: Agerpres