Victorie pentru Ucraina! Omul lui Zelenski spune că deminarea regiunii Kiev a fost finalizată

Potrivit informațiilor transmise de oficialul din Ucraina, lucrările au durat 45 de zile, ci nu 60, cât era planificat inițial.

„Deminarea regiunii Kiev este complet finalizată. 100% din alimentarea cu energie electrică a regiunii Kiev a fost restabilită. Lucrările au durat 45 de zile în loc de cele 60 planificate. În lucrările de restaurare au fost implicați peste 1.000 de muncitori din diferite regiuni ale Ucrainei. Puterea a fost restabilită la peste 265.000 de abonați”, a transmis adjunctul șefului biroului prezidențial din Ucraina, potrivit informațiilor preluate de efe.com

Amintim că doi bărbați au explodat în ziua de 19 mai pe o mină inamică într-un câmp din cartierul Bucha. În ziua de 17 mai, un șofer de tractor a declanșat o mină lângă Harkov. Operaţiunile de deminare pe întregul teritoriu ucrainean după invazia pornită de Rusia vor dura între cinci şi zece ani, a declarat Oleh Bondar, şeful Departamentului de Deminare Umanitară din cadrul Serviciului Statal de Urgenţă al Ucrainei, citat miercuri de agenţia locală Ukrinform.

„Din experienţa internaţională, recuperarea minelor poate dura între 5 şi 10 ani”, a menţionat Bondar, în opinia căruia una dintre consecinţele majore negative ale invaziei ruse din Ucraina o reprezintă contaminarea masivă a teritoriului şi localităţilor cu explozibili, inclusiv cu dispozitive interzise de convenţiile internaţionale.

Apărarea ucraineană din regiunea Kiev va beneficia de tancuri antiaeriene Gepard

Amintim că ministrul Apărării Naționale din Germania, Christine Lambrecht, a acceptat livrarea tancurilor antiaeriene Gepard către armata ucraineană într-o videoconferinţă cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov. Anterior, Guvernul de la Berlin a fost aspru criticat pentru întârzierea trimiterii de armament greu în Ucraina.

De asemenea, cancelarul german s-a confruntat cu critici puternice în legătură cu răspunsul său față de războiul din Ucraina, perceput de unii critici ca fiind slab și precaut. În plus, Olaf Scholz încă nu a făcut o vizită oficială la Kiev.

Olaf Scholz a calificat războiul din Ucraina drept cea mai mare criză economică din istoria Uniunii Europene, însă solidaritatea europeană reprezintă contraponderea la autocrația rusă a lui Vladimir Putin.

„Pacea este un lucru pe care îl putem lua ca atare doar dacă suntem pregătiți să o apărăm. Aceasta este lecția pe care am învățat-o din atacul brutal al Rusiei asupra Ucrainei”, a declarat cancelarul german.